Birol Şahin'den Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na ziyaret

Birol Şahin'den Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na ziyaret

Ak Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü Oğuzhan Serinkaya ve Mehmet Birol Şahin birlikte Çöplerden Enerji üretten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nı ziyaret ettiler çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Tesiste günde 1.250 ton, yılda ortalama 450 bin ton atık bertaraf edilerek, 50 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanıyor aynı zamanda 25 milyon metreküp gazın doğa salınımını da engelleyerek çevre korunuyor. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla işletmeye alınan çöp gazından enerji üretim tesisinden kapsamında yılda 25 milyon metreküp metan gazı yakılarak bertaraf ediliyor ve çevreye salınımı önleniyor. Bu kapsamda 90 bin megawatt enerji üretimi gerçekleştiriliyor. Tesisin kurulu gücü 14.14 megawattır ve 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.
Ayrıca Tıbbi Atık Toplama ve Bertaraf Tesisi ve Ambalaj Atık Toplama Tesisinde doğaya zararlı atıkları bertaraf edilirken şehir ekonomisine katkı sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2022, 17:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER