Birol Şahin, “Okul İdarecileri Yönetici Değil Lider Olmalıdır”

Birol Şahin, “Okul İdarecileri Yönetici Değil Lider Olmalıdır”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin:

“Okul İdarecileri Yönetici Değil Lider Olmalıdır”

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, 17 Eylül Üniversitesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Balıkesir Eğitim Akademisi"nde ikinci İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdür ve idarecilerinin katılımı ile yapıldı.

Eğitim Akademisinin ikinci dersinin konusu "Okul Yönetiminde Çağdaş Liderlik Eğilimleri" konuşmacısı ise ile birlikte Prof. Dr. Murat Özdemir oldu.

Akademinin ikinci dersine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve ilçe Kaymakamları da katıldı.

Akademi açılış konuşması yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Okullar sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin, okul çalışanlarının velilerin, toplumun öğrenme yeridir.” Dedi.

Başkan vekili Şahin konuşmasının devamında: “Okulun temel işlevi bu nedenle herkesin "Hayat boyu Öğrenmesi"ni sağlamaktır. Ülkemizin, şehrimizin yarınlarını yetiştiren ve toplumu şekillendiren, dönüştüren öğretmenlerin her bakımdan güçlü ve donanımlı olması gerekir. Okul idarecilerinin ise yasa ve yönetmelikle tanımlanmış görevleri yapan yönetici vasfını aşarak Lider olmaları gereklidir. Ailelerinden ayrılan çocuklarımız Lider vasıflı Okul idarecileri ve bu vizyonu ve donanıma sahip öğretmenlerini rol model olarak alarak, çağın şartlarına uygun milli ve manevi değerlere sahip bir biçimde yetişebilmeleri Türkiye Yuzyılı'nın söylemden gerçeğe dönüşmesini sağlayacaktır. Başarı yüksek puan, çok diploma değil iyi, güzel ve doğru insan olmaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024, 17:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER