BOED Genel Başkanı Özlemiş, “Engellilik engellilerin sorunu engellilik değildir”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Başkanı Özlemiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

BOED Genel Başkanı Özlemiş, “Engellilik engellilerin sorunu engellilik değildir”

3 Aralık gününün, engelli vatandaşların hakları, topluma kazandırılması ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edildiğini hatırlatan Güler Çapraz Özlemiş, “Engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Engelliliğin bir sorun olduğunu ama bunun sadece engellinin sorunu olmadığını savunan Başkan Özlemiş, “Engellilik toplumun birlikte çözmesi gereken bir sorundur” dedi.

“ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK”

Engellilerin şikâyetlerinin en önemli sorunlarının yeterince bilinmemek, duyulmamak, anlaşılmamak ve farkına varılmamak olduğunu işaret eden Özlemiş, önce beyinlerdeki engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, “Toplumumuzun engellilere bakış açısı değişmediği sürece biz engellilerin sorunlarının üstesinden gelebilmek ne yazık ki mümkün olamayacaktır. Son zamanlarda çıkarılan yasalarla, devletin engellilere ve ailelerine yönelik vermiş olduğu destekler son derece olumlu yöndedir. Ancak bize göre engellilerin sorunlarının giderilmesinde, engellilere pozitif ayrımcılık anlayışının ön plana çıkarılmasıyla mümkün olabilecektir” açıklamasında bulundu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER