Burhaniye'de çekilen deniz paniğe neden oldu

  Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde denizin çekilmesiyle, 2 bin 500 yıllık antik Adramytteion Limanı da ortaya çıktı. Denizin çekilmesi bazı vatandaşları endişelendirdi.

Burhaniye'de çekilen deniz paniğe neden oldu

  Burhaniye'de, son günlerde denizin çekilmesi üzerine 2 bin 500 yıllık antik Adramytteion Limanı ortaya çıktı. Limanın taşları birer birer ortaya çıkarken,  denizin içinde küçük adacıklar oluştu, çekilmenin deprem habercisi olabileceği görüşü de endişeye sebep oldu.

Daha öncede oldu, deprem olmadı..!

  Burhaniye Ören sahilinde yürüyen vatandaşlar, çekilmenin ardından ortaya çıkan antik limanı seyrederken, Kahramanmaraş depreminin ardından meydana gelen çekilme bazı vatandaşları endişelendirdi. Ören sahilinde yürüyüş yapan 61 yaşındaki Kemal İşi, “Buralarda kumda yürüyüş yapıyoruz. Bazen böyle denizin çekildiğini görüyoruz. Bu sefer daha çok çekilmiş. Doğudaki  depremle ilgisi var mı  bilmiyoruz.  Allah, hayırlısını eylesin. Bu arada 2 bin 500 yıllık antik liman ortaya çıkmış. Bunu doya doya seyrettik. Çok da güzel görüntüsü  var” dedi. 2 çocuk babası Mustafa Dirlik de, “  Biz Ören de oturuyoruz. Arkadaşlarla kumda gezerken denizin suyunun çekildiğini gördük. Bu arada 2 bin 500 yıllık olduğu söylenen antik liman ortaya çıkmış. Depremle alakası olup olmadığını bilmiyoruz, ama endişelendik.   İnşallah, herhangi bir sıkıntı olmaz” diye konuştu.

(Sefer Talay)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER