Burhaniye'de rant iddiasına 'dur' dendi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, "Rantın kimlerin cebine gireceğinin önceden planlandığı açık. Ayrıca  bu rantın miktarı milyon dolarlarla ölçülüyor."dedi

Burhaniye'de rant iddiasına 'dur' dendi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Partili olmasının Balıkesir'in çok büyük şansı olduğunu bildirdi.

Şahin, şunları söyledi:

CHP-İYİ PARTİ’NİN AĞAÇ KATLİAMI VE RANT KARARINA AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR ENGELİ

BÜYÜKŞEHİR İYİ Kİ BU ZİLLET İTTİFAKINDA DEĞİL

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AK PARTİLİ OLMASI BALIKSİRİN EN BÜYÜK ŞANSIDIR

CHP’NİN BÜYÜKŞEHİR HIRSININ SEBEBİ RANT ENGELİNİ KALDIRMAKTIR

AK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR 46.000 METREKARE YEŞİL ALAN YAPIP TEK AĞAÇ KESMİYOR

CHPLİ BURHANİYE AĞAÇLARI KESİP TİCARET+KONUT YAPARAK 260 BİN METREKARE BETON DÖKÜYOR.

İKİ PARTİ ARASINDAKİ FARK BU KADAR AÇIK..

CHPLİ BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE BALIKESİRİ NE HALE GETİRECEKLER GÖRÜN

AK PARTİ’NİN YAPTIĞI:

AK PARTİ’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 46 bin metrekarelik alandaki mevcut ağaçların tamamını koruyarak, bir ağaç bile kesmeden 3 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, spor alanı yaparak hemşerilerimizin  yeşilin tadını çıkarıp dinlenebileceği, çocukların oyun oynayacağı, her yaştan bireyin spor yapacağı semt parkının yapımına başladı. Ayrıca Proje kapsamında; 3 bin adet bitki dikiminin yapılacağı alan aydınlatma çalışmalarıyla daha güvenli bir yer haline gelecek

CHP’NİN YAPTIĞI:

CHP’li Burhaniye Belediyesi Burhaniye Ören yolu üzerinde içinde 35 yıllık yüzlerce Fıstık Çamı Rasim Yedikardeşler Çamlığı’nı İmara açtı. Burhaniye Belediye Meclisi’nde CHP-İYİ PARTİ’ oylarıyla yapılan İmar Planı değişikliğine göre yeşil alanın büyük bölümü Ticaret + Konut  imarı olarak değiştirildi. Bu yeni plana göre 260.000 metrekare alanda inşa edilecek işyeri ve konutlarda 10.349 kişinin yaşaması öngörülüyor. Çamlar kesilip yerine tam anlamıyla bir beton yığını yapılmak isteniyor. Bir turizm beldesi olan Ören’deki bu plan değişikliği ile elde edilecek Rantın kimlerin cebine gireceğinin önceden planlandığı açık. Ayrıca  bu rantın miktarı milyon dolarlarla ölçülüyor.

CHP’Lİ BELEDİYENİN SİNSİ PLANI DEŞİFRE OLDU:

Kanun gereği İlçe Belediye Meclisinde alınan İmar Kararları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesi gerekiyor. Ancak CHP’li Burhaniye Belediyesi bir yıl önce aldığı bu kararı duyarlı hemşerilerimizin tepkileri üzerine Burhaniye’de sümen altı etti.

Bir yıl sonra herkesin unuttuğunu sandığı bu karar Burhaniye Belediye Başkan yardımcısı ve Büyükşehir Meclis üyesi CHP’li Murat Yazgan ve Burhaniye  ve Büyükşehir Meclis üyesi CHP’li Oktay Erbalaban ile Edremit ve Büyükşehir Meclis üyesi CHP’li Ayhan Halil’in imzası olan bir önerge ile Büyükşehir Belediye Meclis, gündemine aldırıldı.

Büyükşehir Meclis gündemine alınınca yeniden tepkiler oluştu. Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Ali Kemal Deveciler kamuoyunu yatıştırmak için “Büyükşehir Meclisi’ne sehven gitmiş, ben talepte bulundum 6 ay bekleme süresi var, karar verilmeyecek o zaman 6 ay sonra iade edilecek, şu anda askıda kalacak.” diye bir açılamayı Burhaniye Çevre Platformu üyelerine yaptı.

3 AY OYALAYABİLSE AĞAÇ KATLİAMCISI SUÇUNU AK PARTİYE ATIP RANTI KENDİLERİ OLUŞTURACAKTI

Oysa kanun gereği Büyükşehir Meclisi 3 ay içinde İlçe Meclisinin İmar kararını görüşmezse onaylanmış kabul ediliyor.

CHP’li Belediye Başkanı aklınca Büyükşehir Meclisi’ni 3 ay oyalayıp sonra “Kanun gereği onaylandı, ben de istemiyordum ama artık mecburen yeni imar planını uygulamak zorundayım” diyerek Ağaç Katliamı ve Betonlaşmayı Ak Partili Büyükşehir Belediyesi atıp oluşan Rantı planlandığı biçimde oluşturacaktı.

MECLİS ÇOĞUNLUĞUMUZ YOK, BU NEDENLE İMAR KOMİSYONU İADE ETTİ, KONU MECLİSTE GÖRÜŞÜLMEYECEK

Bu arada İmar Komisyonu üyesi Burhaniye Belediye Başkanı, önerge sahibi CHP’li Murat Yazgan ne tesadüftür ki İmar Komisyonu toplantısı planlandığı günlerde “Geyik Avı için şehir dışındayım” diyerek toplantıya katılmadı.

BIRAKIN BU AYAK OYUNLARINI MERT VE DÜRÜST OLUN

CHP Zihniyeti her zaman yaptıkları gibi mertlik dürüstlük gereği hep sinsice ve tuzaklarla dolup bir yöntem takip ediyor. CHP’li Belediyelerin bu tuzak dolu sinsi özellikle imar taleplerinin arkasındaki gerçeği çözebilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Çözemediklerimiz olursa veya iyi niyetimizle bir onay verdiğimizde bu sefer ilçelerine gidip “Büyükşehir yaptı” diye yalan algı yapıyorlar.

AK PARTİLİ BİR AĞACIN YERİNİ DEĞİŞTİRSE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRANLAR KENDİLERİ ORMANI KESİYOR

Burhaniye Belediyesi’nin aldığı bu imar değişikliği kararını bir Ak Partili Belediye alsaydı Türkiye gündemine girer, yürüyüşler, pretostalar ortalığı yakıp yıkmalar dahil Gezi kalkışması gibi yaygara yaparlar iktidarı bile devirmeye kalkarlardı. Ama kendileri Rant uğruna Ağaç katliamı yapıyor hepsi sessiz, yanlarına aldıkları İYİ PARTİ ile birlikte aldıkları bu kararı hiç yüzleri kızarmadan savunuyor ve Ak Parti’ye tuzak kuruyorlar. Burhaniye'de CHP-İYİ Parti ittifakından AĞAÇ KATLİAMI kararını Engelledik!

CHP-İYİ Parti ittifakı ile Rant uğruna yapılmak istenen Ağaç Katliamı Ak Partili Büyükşehir Belediyesinde kabul edilmesi mümkün değil. İklim ve Çevre sorunlarının ülkemizi ve Dünyamızı ağır biçimde etkilediği  gerçeği karşısında bir ağaca bile ihtiyacımız var. Biz Ak Parti Büyükşehir Belediyesi mensupları olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın Çevre ve Yeşil Alan duyarlığı ile ortaya koyduğu Vizyon gereği Ağaç katliamına göz yummamız, izin vermemiz, onaylamamız mümkün değil.

AĞAÇ VE YEŞİL ALAN KONULARINDA  CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI SAMİMİYETSİZ

Çevre ve Ağaç duyarlılıkları ile İktidar Devirme gösterileri yapan CHP'li, İYİP. çevreci, sanatçı, yazar çizer takımının RANT uğruna ağaç katliamına el kaldırması kabul edilemez ibretlik bir durumdur. Burhaniye’de samimiyetsizliklerini gerçek yüzlerini gördük. Şimdi Büyükşehir Meclisinde de Ağaç Katliamı, Rant, Betonlaşma söylemlerindeki samimiyetlerini göreceğiz.

SERKAN SARI, ÖZLEM URAL, AHMET AKIN, ENSAR AYTEKİN, FİKRET ŞAHİNBU KONUDA NE DİYECEK YA DA ÜÇ MAYMUN OYNAMAYA DEVAM EDECEKLER Mİ?

CHP'nin sözde çevreci, Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Balıkesir CHP İl Başkanı'nın, Burhaniyeli olan İYİ Parti İl Başkanı'nın bu konudaki söz ve tavrını merak ediyoruz. CHP ve İYİ Parti'nin Çevre ve Rant konularındaki gerçek yüzleri, samimiyetleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Söylediklerinizde bir gram samimiyet, içinizde bir gram vicdan varsa bu ağaç katliamını durdurun.

MERAL AKŞENER BİLBORDLARDAN ”RANTA KARŞIYIZ” DİYOR BALIKESİRİN İYİ PARTİLİLERİ AĞAÇ KATLİAMI İLE RANT BÖLÜŞÜMÜ İÇİN EL KALDIRIYOR

Boş beleş, Yalan yanlış açıklamalar ile Büyükşehir’e çamur atmaya çalışan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ PARTİ İl Başkanı Özlem Ural bak sizin Meclis üyeleriniz AĞAÇ KATLİAMI için RANT için el kaldırıp atmadık takla bırakmıyorlar. Sizin bu konuda söyleyecek sözünüz mü yok, korkak mısınız yoksa oluşan ranta ortak mısınız.?

Evet İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural Genel Başkanınız Meral Akşener Billboardlara boy boy vesikalık fotoğraf asıp “RANTA KARŞIYIZ” diye caka satıyor. Görelim samimiyetinizi… Yok sa bu da mı Tiyatro..? 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AK PARTİLİ OLMASI BALIKESİRİN EN BÜYÜK ŞANSIDIR

CHP-İYİ PARTİ İttifakına ait bir Büyükşehir Belediyesinde Balıkesirin nasıl Ranta kurban edileceğini bu olay bir kez daha göstermiştir.

CHP’nin Rant hırsını dizginleyen, geçit vermeyen bir Ak Partili büyükşehir Belediyesi olması özellikle sahil ilçelerimiz için Balıkesirimiz için büyük bir şanstır.

CHP’nin son yıllarda yatıp kalkıp Büyükşehir hayali kurması, bir CHP’li Milletvekilinin aklını Büyükşehir ile doldurup mevcut görevini yapmak yerine Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için 24 saat yanıp tutuşmasının sebebi CHP’li İlçe Belediyelerinden ortaya dökülen Rant Hırsının önündeki engel olan Ak Partili Büyükşehir Belediyesinin ortadan kaldırmak olduğu apaçık ortadadır.

Balıkesirli hemşerilerimizin gönülleri rahat olsun CHP-İYİ PARTİ Zilletinin eline bu şehri bırakmayız." (Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2021, 23:06
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER