Burhaniye'de Zeytin Hasat Festivali, deve güreşi ile renklenecek

Körfezin kalbi bu hafta sonu Burhaniye'de atacak. Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve 2 gün sürecek olan geleneksel “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Ölü geçen kış sezonu festival ile Burhaniye'ye büyük hareketlilik kazandıracak. Ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın yüzü de festival ile gülecek.

Burhaniye'de Zeytin Hasat Festivali, deve güreşi ile renklenecek

27 Ocak Cumartesi günü saat:12.30’da Belediye Hizmet Binası önünden Cumhuriyet Meydanı’na bando eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Burhaniye Belediyesi’nin her kış geleneksel olarak düzenlediği “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” iki gün sürecek.

Festivalin açılış töreninin ardından, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde, ödüllü yöresel yemek yarışması ile bölgenin yemek kültürü bir kez daha yaşatılırken, fotoğraf severler için de “Körfezin İncisi Burhaniye Fotoğraf Yarışmasının” ödüllü fotoğrafları sergilenecek.

Geleneksel Hasat Festivali’nin 1. gününün akşamında çocuklar da unutulmadı. Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, “Kahraman Ağustos Böceği” çocuk oyunu ile minik tiyatroseverleri ve ailelerini Reha Yurdakul Salonu’nda ağırlayacak.

Festival kapsamında,28 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan Geleneksel Folklorik Deve Güreşi ile binlerce güreşsever Burhaniye Güreş Arenası’nda bir araya gelecek. 19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, Pazar akşamı Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği Yarenler Halk Müziği Korosu’nun Türk Halk Müziği konseri ile sona erecek.

Herkesi festivale davet eden Başkan Deveciler, “Bu toprakların en önemli değeri zeytin ve zeytinyağını, bu yıl 19.sunu düzenleyeceğimiz festivalimiz ile bir kez daha vurgulayacağız. Zeytinyağlı yöresel yemeklerimizin yarışacağı yarışmada mutfak kültürümüzü tazelerken, memleketimizin güzelliklerinin ölümsüzleştirildiği fotoğraf yarışmasının kazananları ödüllerini alacak ve fotoğraf sergimiz halkımızın beğenisine sunulacak. Asırlık kültürü olan ve yüzlerce insanın büyük bir heyecanla beklediği güreşler için de ülkemizin dört bir yanından pek çok deve ve sahipleri ile güreşseverler Burhaniye’de buluşacak. Tiyatro ve konser ile her yaş grubuna hitap eden festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 15:58

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER