Burhaniye'den Bosna Hersek Bağımsızlık günü mesajı yayınladı

"Onurla kazanılan bağımsızlık kutlu olsun"

Burhaniye'den Bosna Hersek Bağımsızlık günü mesajı yayınladı

Burhaniye Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Süleyman Eruzunlar Bosna Hersek Bağımsızlık günü nedeniyle yayımladığı açıklamada şöyle dedi:

Yugoslavya’nın parçalanmasının ardından, Aliya İzzetbegoviç ve arkadaşlarının önderliğinde düzenlenen referandumla 1 Mart 1992 yılında bağımsızlığını ilan eden Bosna-Hersek'in, acı bir bedel ödediği bu onur günü kutlu olsun.”

Dernek Başkanı Eruzunlar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Boşnaklar hakları olan bağımsızlığı alabilme adına çok ağır bedeller ödediği için Bosna Hersek Bağımsızlığını her ne şart olursa olsun kimseye vermez. Eski Yugoslavya topraklarında Boşnaklar her zaman vardı ve var olmaya devam edecektir. O topraklara Boşnaklardan yüz yıllar sonra gelenler Ana topraklarından Boşnak milletini koparamayacaktır. Onun içinde Boşnaklar için 1 Mart 1992 çok önemli bir gün. Avrupa'nın göbeğinde bulunan Bosna Hersek topraklarında Sırp çetnikler O toprakların esas sahibi olan Boşnaklara Soykırım uygulamış olmasına Avrupa uzun süre sessiz kalmıştır. Boşnak milleti onurlu ve haklı mücadelesi sonucunda bağımsızlığına kavuşmuştur. Bosna Hersek Boşnak toprağıdır ve öylede kalacaktır.

1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık günü kutlu olsun.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 15:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER