Büyükşehir Başkan Vekili Birol Şahin: "Balıkesir'in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırdık."

Büyükşehir Başkan Vekili Birol Şahin: "Balıkesir'in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırdık."
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, "Balıkesir'in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırdık. Artık Her Alanda Pırıl Pırıl Parlayan Bir Balıkesir Var." dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları/Mysia ve Çevre Kültürü Araştırmaları Sempozyumu başladı.
16-17-18 Kasım tarihlerinde 3 gün sürecek Sempozyum Balıkesir'in Kültürel ve tarihi varlıklarının ortaya çıkarılması açısından son derece önemli.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: "3 gün önce Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı Kısa Filim yarışmasında konumuz "Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler" olmuştu. 
Balıkesir coğrafi konumu, doğal güzellikleri, halen varlığını sürdüren geleneksel sanatları, yaşam biçimleri, gelenekleri ve kendine has lezzetleri ile tarih öncesi ve tarih sonrası kültürel değerleri açısından farklı medeniyetlerin bilgi ve tecrübe birikimini taşıyan son derece ayrıcalıklı ve zengin bir şehirdir.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’imizin sahip olduğu kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yanında tanıtılarak insanlığın istifadesine sunulması son derece önemli olduğu için nitelikli çalışmaları her alanda destekliyoruz.
Her alanda yapılan bu çalışmalar gösterdi ki Balıkesir, insanlığın bu gün ulaştığı medeniyet değerlerine en fazla katkı sağlamış bir coğrafyaya sahiptir. 
Arkeoloji başta olmak üzere sosyoloji, sanat, kültür, halen yaşamını sürdüren gelenekler  yapılan bilimsel araştırmalar Balıkesir’in insanlık tarihi ve bu gün sahip olduğu bilgi, felsefe, tıp, kültür, sanat gibi her alanda mevcut medeniyet değerlerinin oluşumuna en fazla katkı sağlayan coğrafyanın en değerli parçasıdır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2023, 14:37

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER