Büyükşehir Belediye Meclisi Havran'da toplandı. Toplantıyı CHP ve İyi Partililer terk etti

Büyükşehir Belediye Meclisi Havran'da toplandı. Toplantıyı CHP ve İyi Partililer terk etti


Değişik ilçelerde toplanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı bugün Havran'da yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, 10 Kasım nedeniyle yaptığı konuşmada, "Bugün Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin bânisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıldönümü…
Bu vesileyle, İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyoruz.
Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için her alanda çalışan, mücadele eden, katkı sağlayan herkesi tazimle anıyoruz.
Maziden atiye giden bu yolculukta ülkesine ve milletine verdiği hizmetlerle adını tarihe altın harflerle yazdıran tüm güzel insanlar, yüreğimizde daima yaşayacaktır.
Anadolu'daki üçüncü büyük devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilanıyla kendi içinde pek çok merhaleyi ve mücadeleyi barındıran yeni bir döneme adım attık. Tüm sıkıntıları ve kazanımlarıyla ilk yüzyılımızı geride bırakırken, önce Milli Mücadele'deki destansı meydan okumanın ve küllerinden yeniden doğuşun öncülerini selamlamak istiyoruz. 
Cumhuriyet'imiz maalesef, bu bir asırlık geçmişinin önemli bir kısmında, kendi içinde barışık yaşayamadı. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hesapları hiç eksik olmadı. Bu kirli hesaplarda kullanılan maşalar da hiç eksik olmadı. Ülkemiz, milli iradenin üstünlüğüne dayanmak yerine vesayet güçlerinin güdümünde kalan yönetimlerin elinde altın kıymetinde yıllarını heba etti. Şehit Başbakan Menderes'in, 'Yeter söz milletin.' diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi, idam sehpasında kesintiye uğradı. Rahmetli Özal'ın 'Devlet, millet içindir.' diyerek ülkeyi tekrar demokrasi ve kalkınma rotasına sokma girişimi, koalisyon dönemlerinin kaosu içinde kaybolup gitti.
Ancak son yıllarda bütün engelleme çabalarına rağmen Cumhuriyet'imizin ilk yüzyılının en kritik demokrasi ve kalkınma atılımını, her türlü siyasi-sosyal sınıflamaların ötesine geçen bir ortak akılla, ortak iradeyle, ortak vicdanla gerçekleştirdik.
Bir yıl sonra adım atacağımız ikinci yüzyılımızı Türkiye Yüzyılı haline dönüştürmek en büyük hedefimizdir.
Türkiye Yüzyılı'nı, ak saçlı büyüklerimizin, gönül coğrafyamızdaki dostlarımızın, el uzattığımız mazlumların dualarıyla yükselteceğiz. 
Türkiye Yüzyılı'nı, evlatlarının geleceği için yüreği kıpır kıpır çarpan annelerin, babaların hayallerini hayata geçirerek yükselteceğiz. 
Türkiye Yüzyılı'nı, gençlerimizin teknolojiden sanata, spordan çevreye kadar tüm alanlardaki beklentilerini karşılayarak yükselteceğiz. 
Türkiye Yüzyılı'nı, milli ve manevi değerlerimiz temelinde maziden atiye kurduğumuz köprüyü, insani ve ahlaki sütunlarla tahkim ederek yükselteceğiz. 
Türkiye Yüzyılı'nı, ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz.
Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yapılacak en büyük katkı, ülkemizin içinden geçtiği şu kritik dönemde birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, özellikle de 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya sahip çıkmaktır.
Eskiler, “BAL BAL DİYEREK AĞIZ TATLANMAZ” derlerdi. Sürekli Atatürk denilerek, veciz sözlerini slogan atarak onun mirasına sahip çıkılamaz, sürekli Cumhuriyet denilerek Cumhuriyet güçlendirilemez.
Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadan, sadece icraatımızla hakkını vermeye çalışıyoruz.
Değerli arkadaşlar…
Türkiye’nin geçtiği tarihi süreçte iktidarıyla muhalefetiyle, bilaistisna her kesimden insanımızla ne yapmamız gerektiğini, Gazi Mustafa Kemal’in şu sözü gayet güzel açıklıyor:
“HATTI MÜDAFA YOKTUR, SATHI MÜDAFA VARDIR.”
Evet… Bugün ülkemizdeki hiçbir bireyin sadece kendi çıkarını, kendi hesabını, kendi kârını düşünme lüksü yoktur.
Hep birlikte önce, ülkemizin bu cendereden güçlenerek çıkması, ardından da hedeflerine ulaşması için çalışmamız gerekiyor.
Bu mücadel…Konuşmanın henüz başında CHP'Lİ ve İyi Partili Meclis üyeleri Meclisi yer ettiler.... Demokrasi ve fikirlere tahammülleri olmadığını görmüş olduk ..

Salonu terk ettiler.

Konuşma sırasında CHP ve İyi Partili meclis üyeleri tezahüratla toplantıyı terk ettiler.

Havran Belediye Kültür Merkezi önünde, il başkanları basın açıklamasında bulundular.

Açıklamada, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü sebebiyle gruplar adına yapılan konuşmalar esnasında, AK Parti grubu adına yapılan konuşmada Atamızı anmak yerine iktidarın reklamını yapan, Atatürkçülüğümüzü sorgulamaya kalkan Meclis Üyesini ve tüm uyarılara rağmen sessiz kalarak konuşmaya müdahale etmeyen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanını protesto ederek CHP ve İYİ parti grubu olarak meclis salonunu terk ettik, kapıda yapılan bu saygısızlığa yönelik olarak ortak basın açıklaması yaptık.”

Suda indirim görüşülecekti.
Öte yandan Mehmet Birol Şahin, "Baski Genel Kurulu toplantı çoğunluğu olmaması sebebiyle 11.11.2022 saat 18.00 de Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda yapılacaktır..
CHP ve İYİ Parti'li Meclis üyelerinin Meclisi protesto ederek ayrılmaların sonucu bu durum oluşmuştur. CHP'li ve İyi Partili Meclis üyelerinin 10 Kasım konuşmamızı bahane ederek salonu terk etmelerinin gerçek sebebi Baski Genel Kurulu'nu engellemektir. Çünkü Baski gündeminde su İndirimi vardır. Aylardır su fiyatı üzerinden istismar siyaseti yapanlar akıllarınca indirim kararımızı engelleme ve gölgelemeyi tercih etmişlerdir. Fark etmez ne yaparlarsa yapsınlar su fiyatını dört kalemde indireceğiz. Suda gündeme gelen konu şudur: 1-Öğrenci evlerine %50 indirim...2- Konutlarda 1. Kademe 0-12 ton dan 0-15 tona çıkaracağız 3- Yönetmelik gereği her ay yapılan Tüfe oranında artarken 2023 ilk altı ay bu artış yapılmayacaktır..Durum Mayıs Genel kurulunda yeniden değerlendirilecek 4-Cumhurbaskanı kararnamesi gereği konutlarda %20 , muhtaç belgesi alanlarda 1/3 ü ücretsiz olacak..Bu tarife için acelemiz var bu nedenle baskı genel kurulunu yarın topluyoruz. Vatandaşımıza indirim yapmamız bu taktiklerle geciktirilemez, engellenemez,,, bu zihniyeti hemşerilerimiz değerlendirecektir.."

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 11:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER