Büyükşehir'den esnafa büyük destek

Başkan Yücel Yılmaz'ın teklifi mecliste kabul edildi. Müjdeyi AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Sözcüsü M.Birol Şahin açıkladı.

Büyükşehir'den esnafa büyük destek


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına verdiği önergede kısıtlama kapsamında kalan, lokanta, kafeterya, kahvehane, aile çay bahçesi, çay ocağı, internet kafe tarzı oyun salonları, pastaneler, berber salonları, oto yıkamacılar, halı sahalar ve benzeri işyerlerinin aylık su faturalarına yansıyan 1. kademede tüketmiş oldukları içme ve kullanma su bedellerinin Haziran 2021 ile Ekim 2021 dahil olmak üzere beş ay süre ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Yardımlaşma bütçesinden karşılanması talep etti. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın önergesini değerlendiren Büyükşehir Meclisi oy birliğiyle önergeyi kabul etti. Yılmaz, ülkemizde olduğu gibi Balıkesir’de de pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları dahilinde kapatılan veya kısıtlı çalışmalarda olumsuz etkilenen esnafımıza, işyerlerimize destek olunması amacıyla böyle bir önerge verdiklerini söyledi. Yılmaz, önergeyi destekleyen meclis üyelerine teşekkür etti..

Tarımsal sulamaya zam yok

Yılmaz, bu gün ayrıca BASKİ Genel Kurul Başkanlığına verdiği önergede, Balıkesir’de pandemi sürecinde BASKİ Genel Müdürlüğünce işletilmekte olan 53 adet sulama tesisinde 16 Bin Hektarlık alanda sulama hizmetinden yararlanan yaklaşık 26 Bin Tarımsal Sulama abonesine tarımı, üretimi ve üreticiyi desteklemek amacı ile 2020 yılında belirlenen ve uygulanan Tarımsal Sulama Suyu Hizmet Bedellerinin zam yapılmadan 2021 yılında da aynı şekilde uygulanmasını talep etti. Yılmaz’ın önergesini değerlendiren BASKİ Genel Kurulu, oy birliğiyle Yılmaz’ın önergesini kabul etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER