Büyükşehir Belediyesi Edremit'teki Ülkü Yolu’nu Yeniliyor

Büyükşehir, Ülkü Yolu’nu Haziran’a Kadar Tamamlayacak

Büyükşehir Belediyesi Edremit'teki Ülkü Yolu’nu Yeniliyor

Görüntü için:Büyükşehir Edremit Ülkü Yolu’nu Yeniliyor - YouTube

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi’nin Zeytinli, Altın kum ve Akçay mahallerini birbirine bağlayan Ülkü Yolu’nda yeni yol yapım çalışmalarını başlattı. İçerisinde bisiklet yolu, kaldırım ve aydınlatma direklerinin bulunacağı 4 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki Ülkü Yolu’nun Haziran ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi Zeytinli, Altın kum, Akçay mahalleleri arasındaki yaşanan trafik sorunlarına neşter vuracak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, kış nüfusu 200 bin, yaz nüfusu ise 1,5 milyona ulaşan Edremit bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Ülkü Yolu’nda kendi iş gücü ve öz kaynakları ile yol yapım çalışmalarına başlıyor.

İNCELEMEDE BULUNDU
Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Ülkü Yolu, 6 metre genişliğinde gidiş-geliş olarak planlanıyor. Yolun, dere tarafında bisiklet yolu, kaldırım ve vatandaşların dinlenmesi için de kent mobilyaları konumlandırılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, AK Parti Edremit İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte Ülkü Yolu’nda incelemelerde bulundu.

ÇANAKKALE YOLUNDA
TRAFİK RAHATLAYACAK
Ülkü Yolu’nun Edremit için özellikle yaz aylarında güzel bir deplase yolu olacağını söyleyen Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, “Bu yol sayesinde Çanakkale Yolu üzerindeki yoğunluğun tamamı azalmış olacak. Zeytinli Kavşağı’nda geçen sene yapılan çalışma sayesinde büyük bir rahatlama sağladık. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAZİRAN’A YETİŞTİRECEĞİZ
Ülkü yolundaki Edremit Çayı’nın ıslah edilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su işleri arasında protokol imzaladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “ Biz vatandaşlarımızın çok hızlı bir şekilde; Akçay, Kavşağı’nı kullanmadan Zeytin li’den-Altın kum’a gidebilecekleri içerisinde; bisiklet yolunun, kaldırımın ve aydınlatma direklerinin olduğu 6 metre genişliğinde günümüzün şartlarına uygun bir yol yapmak için çalışmalara başladık. Nasipse Haziran ayına kadar buradaki yol yapım çalışmalarımızı bitireceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2022, 08:49

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160