Büyükşehir yeşil katliama imar uygulaması ile dur diyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin:  "Ağaç Kesmeme ve Mevcut Ağaçları Deplase Etme Taahüdü Vermeyen İlçe Belediyesi’nin İmar Uygulamasını Onaylamayacağız..."

Büyükşehir yeşil katliama imar uygulaması ile dur diyecek

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kutlamaları kapsamında ağaç dikme etkinliği Balaıkesirde 20 ilçede eşzamanlı olarak yapıldı.
Balıkesir Altıeylül Konakpınar Mahallesinde yapılan etkinliğe Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Orman Bölge Müdürü   Karesi ve Altıeylül Kaymakamları, Altıeylül Beleidye Başkanı Hasan Avcı, Protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Ağaç dikme etkinliği öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Bu gün eşzamanlı olarak Balıkesir’imizde 20 ilçemiz ve 81 İlimizde milyonlarca fidan toprakla buluşuyor, #TürkiyeYüzyılınaNefes oluyor.  Şehrimize miras olarak bırakacağımız en anlamlı işlerden bir tanesi de kesinlikle ağaçlandırma çalışmalarıdır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz olarak bütün Belediyelere örnek olacak bir uygulamaya başladık. 

İmar uygulaması yapan ilçe Belediyelerinden uygulama alanında kaldırılması gerekecek ağaçların kesilmemesi uygun yer tespit edilerek oralara deplase edilmesi ve kaldırılacak ağaç kadar ayrıca aynı nitelikte ağaç dikilmesi taahhüdünü içeren Encümen Kararı almalarını talep ediyoruz. Eğer  böyle bir karar almazsa İmar Uygulamalarını onaylamıyoruz. İlimizde özellikle Körfez ilçelerimizde İmar Uygulamaları sebebiyle Zeytin Ağaçları kesiliyor. Bunu engellemek için ister yol yapsın ister başka imar uygulaması Zeytin Ağaçları başta olmak üzere bütün ağaçların kesilmeyeceğine, deplase edileceğine ve o kadar ayrıca ağaç dikileceğine dair kendilerini bağlayacak Encümen kararı almaları şartıyla imar planlarını onaylayacağız. Bu Encümen Kararında Ağaçları deplase edileceği yeri de karara yazdırıyoruz. Bu konuda asla tavizimiz olmayacak, imar için bir tek ağaç kesilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye Avrupa'nın 1inci Dünyanın 4üncü  ağaçlandırma yapan ülkesi. Bu sebeple başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Orman Bakanımıza, bütün Orman Teşkilatı mensuplarına ve Ormanlarımızı koruyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
11 Kasım #MilliAğaçlandırmaGünü kutlu olsun.” dedi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 14:32

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER