Büyüleyen tiyatro ayakta alkışlandı

Büyüleyen tiyatro ayakta alkışlandı

-Ayvalık’ta Belediye Tiyatrosu ilk oyunuyla büyüledi

-"Neyzen Ya Yaşıyorsa" oyunu dakikalarca ayakta alkışlandı

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, usta oyuncu Erkan Cılak'ın yazıp yönettiği "Neyzen Ya Yaşıyorsa " oyunu Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde seyircilerle buluştu.

 

Oyun; seyircilere hem Neyzen Tevfik Kolaylı'nın hayatını, hem yaşaması üzerine düşsel kurguda 1960 sonrası Türkiye hakkında öğrendiklerine verdiği tepkilerle seyircileri hem güldürdü hem de siyasi tarihini irdeledi.

5-6 Eylül olaylarından başlayarak gerçekleştirilen iki darbeye, Deniz Gezmiş'ten 1980 sonrası kapitalizmin gelişine, gezi parkına, günümüz tüketim toplumlarına, pandemiye kadar oyunda her konuya değinildi. Tüm olanlara Neyzen'in cevapları ile irdeleyen oyun sonunda seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı.

Hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günü “perde” diyen oyunun ilk gecesinde Ayvalık Belediye Başkan Mesut Ergin de izleyicilerin arasında yerini aldı.

Ayvalık Belediyesi’nin bünyesinde ilk kez bir tiyatronun kurulmuş olmasının mutluluğunu dile getiren Başkan Ergin, sanatçıları kutladı.

“Neyzen Ya Yaşıyorsa?” oyununun ikinci gösterimi Pazar günü saat 20.30 da yine Nejat Uygur Sahnesi'nde tekrarlandı.

Alev Abacı, Emel Çalış, Erkan Cılak, Gürsel Yarkent, Hakan Urul, Sinan Çalğın ve Tayfun Dayan’ın rol aldığı oyunun sonunda salonu dolduran izleyiciler sahnedeki oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyun sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncularından Erkan Cılak, “Oyunumuzun kitabı da yaklaşık iki ay önce basıldı. Oyunun üç aydır da provalarını yapıyorduk. Cumartesi akşamı prömiyerini yaptık. Bugün ikinci kez oynadık. Henüz yeni bir oyun. Biraz farklı da teknik kullandık. Tiyatro oyunlarının bilindik 3-1’lik kuralı, zamanı da sürekli değiştirerek, dördüncü duvarı delip seyirciyle de iletişim kurarak sergilediğimiz bir oyundu bu. Normal klişelerin dışında zor ama oyuncu arkadaşlarla birlikte hep birlikte eşit ve aynı anda çalıştığımız için time mingler çok zor. Ama sağolsunlar, onlarda çok başarılılar bu konuda. İyiki de onlarla birlikte çalışıyoruz. Bu anlamda ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Oyunun da çok uzun soluklu olmasını diliyorum.” dedi.

Ayvalık Belediyesi bünyesinde ilk kez böylesi bir tiyatroyu oluşturmaktan da büyük onur duyduğunu vurgulayan Cılak, “Tabi bu oyun ilk oyun olduğu için bize de yoğun enerji veriyor” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER