Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in anıldığı törende tartışma çıktı  

 Balıkesir'in Havran ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü coşkuyla kutlanırken, Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in anıldığı tören CHP ve Ak Partili vekillerin tartışmasına sahne oldu. 
  Koca Seyit Mahallesi'ndeki anıt mezarda düzenlenen törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy, daire müdürleri, diğer yetkililer ile Chp belediye başkan adayları Mehmet Ertaş, Levent Gökalp, Ak Parti Edremit Belediye Başkan adayı Muhammed Vurmaz ve vatandaşlar katıldı.

 Tören çıkısında, Koca Seyit’in mezarı başında edilen dua sırasında, Atatürk’ün adının geçmediği iddiası ile CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ve diğer CHP’liler müftüye tepki gösterdiler.

İsmail Ok’a seslenen Sarı; “Siz dua da kabir başında Atatürk’ün isminin geçmemesine niye tepki göstermediniz?’’ dedi. İsmail Ok ise “Biz onu konuştuk. Orada ssygısızlık olsun istemedik. Ancak müftüye uyarımızı yaptık’’ dedi.

Bu sefer Serkan Sarı'ya Ok, “Esenyurt’ta PKK’nın siyaseti uzantılarını aday gösterip, PKK’lılarla işbirliği yapan sizlersiniz’’ dedi. Bunun üzerine tartışma daha da büyüdü. Araya Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve güvenlik güçleri girdi. Olay büyümeden engellendi. 

 Köy içine de taşan tartışmalara jandarma müdahale etti.
 AK Partili Milletvekili İsmail Ok'u provoke etmekle suçlayarak tepki gösteren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Gerçekten vatanseverlere ihtiyacı var. Bu memleketi o süreç içerisinde de burada toplumumuzla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk bırakmış olduğu Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız, bu anlayışa rağmen mücadelemizden de asla geri adım atmayacağız" dedi


 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 23:47

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER