Canbey: "Ekolojik dengeyi tahrip eden bu müsilaj probleminden kurtulacağız”

Canbey: "Ekolojik dengeyi tahrip eden bu müsilaj probleminden kurtulacağız”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Müsilaj Araştırması Komisyonun çalışmaları nedeniyle Ankara’da bu sorunun çözümü için çalışmalarda bulunuyor. 

Komisyon Başkanvekili Milletvekili Canbey Marmara Denizi başta olmak üzere denizlerimizi tehdit eden ‘Müsilaj’ sorununa karşı konunun uzmanları ile birlikte konuya detaylıca masaya yatırdıklarını belirterek, " İnşallah en kısa sürede denizlerimizi kirleten, ekolojik dengeyi tahrip eden bu problemden kurtulacağız.” dedi. 

CANBEY ANKARA’DA MESAİYE DEVAM EDİYOR 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu çalışmalarının ara verdiği dönemde, komisyon çalışmaları nedeniyle Ankara mesaisine devam ediyor. 

MÜSİLAJ İÇİN ÇALIŞIYORLAR 

Marmara Denizi’nde meydana gelen ve ülkemizin gündeminde yoğun yer bulan müsilaj (deniz salyası) sorununa çözüm bulmak ve alınacak tedbirleri belirlemek için TBMM bünyesinde kurulan Müsilaj Araştırma Komisyonu Başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Canbey, komisyon toplantıları nedeniyle Ankara’da çalışmaya devam ediyor. 

Meclis Araştırma Komisyonu, konunun uzmanlarının ve akademisyenlerin görüşlerini alıyor, konuyu tüm yönleriyle masaya yatırarak müsilaja karşı çözüm önerilerini raporluyor. 

DETAYLI ARAŞTIRMA 

Önümüzdeki dönemde, gerek görülmesi halinde deniz salyasının yaşandığı bölgelerde incelemeler yapacak olan komisyon, tüm bu çalışmaların ardından Marmara Denizinde görülen ve ekolojik dengeyi tehdit eden deniz salyası probleminden kurtulmak için alınması gereken önlemleri belirleyecek. 

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK 

Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Mustafa Canbey; “Marmara Denizimiz başta olmak üzere, denizlerimizde görülen müsilaj probleminin çözümüyle ilgili Müsilaj Araştırma Komisyonu olarak yoğun bir mesai yürütüyoruz. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, alanında uzman bilim insanlarımızı dinliyoruz. Kurumlarımızın çalışmalarını takip ediyoruz. Nihayetinde çözüm önerilerimizi raporlayıp kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah en kısa sürede denizlerimizi kirleten, ekolojik dengeyi tahrip eden bu problemden kurtulacağız. Gelecek nesillerimize daha yaşanabilir, müreffeh bir ülke bırakmak için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

(Emre Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160