Çevre derneği işin peşini bırakmıyor: "Bu sesi duyun, ranta izin vermeyin"

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği sulak alana inşaat izini verildiğini duyurdu. Dernek, "Bu alanın alt yapısı, yolu, elektriği, suyu, kanalizasyonu var mı?"diye de sordu?

Çevre derneği işin peşini bırakmıyor: "Bu sesi duyun, ranta izin vermeyin"

Akçay Sulak Alanı’nın ranta kurban edilemeyeceğinin altını çizen Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği‘nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

“Bugüne kadar 7 Haziran’da ve ardından da 11 Ağustos’ta yazdığımız yazılara yanıt vermeyen Edremit Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nü bugün ziyaret edip Engin Gayrimenkul A.Ş.’ye inşaat ruhsatı verip vermediklerini sorduk.

İlk yazımıza 6 Ağustos’ta yanıt verdiklerini söylediler ancak bize böyle bir yazı ulaşmamıştı. Yazıyı adresimize postalamak yerine sms (???) ile göndermişler. Çıktısını aldık. Yazıda ruhsat verilmediği söyleniyor. Sonra ikinci yazımızın peşine düştük, havale edilen ilgili uzmanı bulduk, yazı bekliyor, henüz yanıtlayamamışlar, bir hafta, on gün içinde yanıt verirlermiş. “Peki, ne yanıt vereceksiniz, ruhsat verdiniz mi?” dedik, “Evet, son bir ay içinde imar durumu ve ruhsat verdik.” dediler. Bu doğrultuda cevap yazacaklar.

Edremit Belediyesi suç işliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Sulak Alan Envanteri Bilgi Yönetim Sistemi’nde (SAYBİS) kayıtlı olan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı sınırları içinde kalan bir alana, Engin Gayrimenkul A.Ş.’ye imar durumu ve inşaat ruhsatı verdiler! Pes artık diyoruz! Burhaniye Belediyesi bu alanla ilgili kendilerine yazdığımız yazıya “Plan hükümleri gereği bu alana ruhsat verilemez, çünkü alt yapısı yok.” diye yanıt vermişti.

Edremit Belediyesi’ne bir kez daha soruyoruz:

-Bu alanın alt yapısı, yolu, elektriği, suyu, kanalizasyonu var mı?

-Zemini yeterince sağlam mı? Depremde ne olacak?

-Verdiğiniz ruhsat 1/100 000 Çanakkale Balıkesir Çevre Düzeni Planı’na uygun mu?

-Verdiğiniz ruhsat SAYBİS’te kayıtlı sulak alan sınırları içinde ve korunan alanda değil mi?

-Kararınıza dayandırdığınız ve Zeytinli Belediyesi tarafından 1980’de yapılan mevzi imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış mıdır?

Bir kez daha soruyoruz, sulak alanı imara ve ranta açarken nasıl bir çıkar sağladınız? Tolga Sağ ve Gürsel Tekin projenin reklamlarında neden boy gösterdiler?

Sulak alana moloz döken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni dava edip moloz dökümünü durdurduğumuz gibi, Edremit Belediyesi’ni de dava edip verilen inşaat ruhsatını iptal ettireceğiz! İçinde bulunduğumuz iklim krizinde, kurdun, kuşun, yılan balıklarının evi olan ve karbon yutak alanları olan sulak alanlarımızı koruyacağız. Vatandaşın olası bir depreme zarar görmesinin de önüne geçeceğiz. Bu böyle biline! Akçay Sulak Alanı’nı Ranta Kurban Etme! #YuvamaDokunma #akçaysulakalanıyokolmasın"

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 21:57
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160