CHP Balıkesir'de Erden Köybaşı il başkanlığına yeniden seçildi

Balıkesir Değişim-edi. CHP Balıkesir İl Başkanlığı seçimini kongrede “Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayım” diyen Erden Köybaşı kazandı. Nefeslerin tutulduğu CHP Balıkesir İl Kongresi Avlu Kongre Merkezi'nde yapıldı. Ahmet Akın'ın divan başkanlığı yaptığı 38. olağan kongre 4 adaydan Uğur Çelikbaş ve İrfan Barış yarıştan çekildi. Kongrede Erden Köybaşı ile Ömür Mustafa Boyuer'in mavi ve beyaz listeleri yarıştı. Erden Köybaşı, il başkanlığına bu kez seçimle geldi. Erden Köybaşı'na 327 oy, Ömür Boyuer''e ise 267 oy çıktı.

CHP Balıkesir'de  Erden Köybaşı il başkanlığına yeniden seçildi

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Balıkesir Milletvekili TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin ve Milletvekili Serkan Sarı'da katıldı.

Kongre sonuçlarından sonra açıklamalar

 CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Balıkesir 38. Olağan Kongresi’nde delegelerimizin teveccühüyle yeniden İl Başkanı olarak seçilen değerli abim, başkanımımız Erden Köybaşıı’nı yürekten tebrik ediyorum. Seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Göreve gelen il yönetimimizin birlik ve beraberlik içinde çalışacağından, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını şehrimizde en yükseğe çıkaracağından şüphem yok. Önümüzdeki yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesini kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız"

Ensar Aytekin, "Balıkesir'imizde 38.Olağan İl Kongremizdeyiz. Demokratik bir şekilde yola çıkıp aday olan iki adayımız Erden Köybaşı ve Ömür Boyuer'e çıktıkları yolda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte başarılar diliyorum. Kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olmasını temenni ediyorum."

Ahmet Akın,  "Balıkesir Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik. Divan Başkanlığını yürüttüğüm kongremizi demokrasi şölenine dönüştüren değerli yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm adaylarımızı kutluyorum. Yeniden göreve seçilen Erden Köybaşı ve yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum. Balıkesir'imin, Türkiye'mizin istikbali için hep birlikte çalışacağız."

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023, 12:16

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER