CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Protokol krizini çözün"

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, "Protokol krizini çözün"

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde Balıkesir Garnizon Komutanı’nın Atatürk anıtına çelenk sunmamasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Sarı, “Ordumuzu milletimizden ayrı tutan anlayışın bu eylemi Kuvayı Milliye evladı her Balıkesirli hemşehrimi yüreğinden hançerlemiştir” dedi.

Balıkesir’de Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarında yaşanan çelenk sunma skandalı 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde de yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaşanan skandalı Meclis’e taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “bu skandala son vermek için tüm yetkilileri uyarmıştım. Bir kez daha uyarıyorum” diyerek Meclis’te bir kez daha uyarıda bulundu.

CHP’li Serkan Sarı konuşmasında şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşı'nın en önemli halkası, Kuvayı Milliye’nin başkenti Balıkesir'de Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız 10 Kasım günü Balıkesir Garnizon Komutanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi Atatürk anıtına çelenk sunamadı. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi Mehmetçiğimizin ana kucağı bildiği ordumuz törenlerde temsil edilememiştir. Ordumuzu milletimizden ayrı tutan anlayışın bu eylemi Kuvayı Milliye evladı her Balıkesirli hemşehrimi yüreğinden hançerlemiştir. Kahraman ordumuz ve milletimiz yüce Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım’da seksen beş yıldır saygıyla ve minnetle anmıştır. Atatürk'ü her geçen gün yok sayma, ordumuzu itibarsızlaştırma çabasında olan iktidar temsilcilerinin yaşattığı bu skandala son vermek için tüm yetkilileri uyarmıştım. Bir kez daha uyarıyorum: Rütbe karmaşası ve ast-üst ilişkisi sebebiyle yaşanan bu sorunu acilen çözün.”

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER