CHP genel başkanı bi haber, milletvekilleri başka haber!

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, CHP Balıkesir Milletvekili ve 28. Dönem Balıkesir 1. Sıra Milletvekili Adayı Ensar Aytekin’in akıllara durgunluk veren kanun teklifi verdiğini ileri sürdü. CHP genel merkez bi haber, milletvekilleri başka haber CHP'nin şaka gibi olduğunun altını çizen Umutlu, Aytekin'in zaten 29 yıldır ilçede var olan Edremit Zeytincilik Enstitüsü’nün kurulması için kanun teklifi verdiğini bildirdi. 7’li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün bir video yayınlamıştı.. ‘Hayatımın en büyük projesi’ diyerek duyurduğu İpek Yolu’nu canlandıracağını ve Türkiye’yi Türk dünyasıyla bağlayacağını söylediği projenin var olduğu ortaya çıktı. Bakan Adil Karaismailoğlu, “Günaydın. Sen treni kaçırmışsın. Çin seferlerimiz 2 yıldır devam ediyor’ ifadelerini kullandı.

CHP genel başkanı bi haber, milletvekilleri başka haber!

 Ensar Aytekin’in mevcut milletvekilliği döneminde Balıkesir’e hiç bir katkısı olmadığını ifade eden Ekrem Umutlu, "Yaşadığı ilçede 1994 yılından beri hizmet veren Edremit Zeytincilik Enstitüsü’nün varlığını bile bilmiyor. Bilseydi, TBMM'ye zeytincilik enstitüsü kurulması için kanun teklifi vermezdi. Uyan da balığa gidelim Ensar bey!" dedi.

"KENDİSİNİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRDÜ!"
İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, CHP Milletvekili Ensar Aytekin’in, TBMM Başkanlığı’na sunduğu Edremit’te Zeytin ve Zeytinyağı Araştırma ve Eğitim Enstitüsü kurulmasına ilişkin 12.03.2020 tarihli 2/2721 esas numaralı kanun teklifi ile kendisini komik duruma düşürdüğünü vurguladı. Umutlu, CHP Milletvekillerinin ve CHP teşkilatlarının Balıkesir’i hiç tanımadığını söyleyerek, “CHP Milletvekillerinin, CHP İl ve İlçe teşkilatlarıyla kavgalı mı?” sorusunu akıllara getirdi.

“SEÇMENLER GERÇEKLERİ GÖRMELİ!”
Millet İttifakı'na oy vermeyi düşünen Balıkesir seçmenini bir kez daha düşünmeye davet eden AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, "Akıl tutulması yaşadığı bariz şekilde ortada olan Aytekin’i 1. Sıra Milletvekili Adayı yaptılar. Daha yaşadığı ilçedeki okulların varlığını bile bilmeyen bu kişi Balıkesir'e ne kazandırdı? Hiç bir katkı sağlamadı tabi ki! Millet İttifakı’na oy vermeyi düşünen değerli Balıkesir seçmenlerimizin bu gerçekleri görerek hareket edeceklerinden eminiz. Zillet İttifakı'nın Balıkesir’deki durumu ortada" diye konuştu.

UMUTLU’DAN, AYTEKİN’E ÖĞRETİ!
Açıklamalarını sürdüren AK Parti İlçe Başkanı Umutlu, “Edremit’te yaşayan her hemşerimiz hayretimizin sebebini anlamıştır. Ancak sayın Aytekin’i bilgilendirmek için özetle anlatalım; Sayın Aytekin, kurulması için kanun teklifi verdiğiniz Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak zaten faaliyet göstermektedir. Hem de 1959 yılında kurulmuştur ve ülkemizde zeytin fidanı üretiminde ‘Üretme İstasyon Müdürlüğü’ olarak tek kurumdur. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü 11.07.1992 gün ve 21281 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3837 sayılı Kanun gereğince kurulmuş, 14.02.1994 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile faaliyete geçmiştir. Halen de Edremit’te faaliyetini sürdürmektedir” dedi. 

MİLLETVEKİLİNE ADRES TARİFİ YAPTI!
Ekrem Umutlu, Milletvekili Ensar Aytekin’e ilçede faaliyet gösteren Zeytincilik Üretme İstasyonu ve Edremit Zeytincilik Enstitüsü’nün adresini verdi. Umutlu, “Edremit’ten bihaber sayın Ensar Aytekin eğer ziyaret etmek isterse Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü; Cennetayağı Mahallesi İstasyon Caddesi’ndedir. Balıkesir Üniversitesi Edremit Zeytincilik Enstitüsü ise; Tuzcumurat Mahallesi, Yaylaönü Caddesi, No: 9 adresindedir. Sayın Ensar Aytekin’in bunları bilmemesi elbette çok garip. Ancak daha garip olanı, CHP’li teşkilatların milletvekillerini uyarmaması, CHP teşkilatlarının halktan kopuk yaşamaları. Belki de kavgalı olmaları” ifadelerini kullandı.

Naptın Ensar Ağabey...

YENİ TEKLİFLERE KARŞI ÖNLEM ALDI!
Enstitü kurulması için yapılan kanun teklifine benzer bir duruma karşı Ensar Aytekin’e uyarılarda bulunan Ekrem Umutlu, “Sayın Ensar Aytekin’e ve CHP’lilere hatırlatalım! Hatırlatalım ki, öğrensinler ve daha komik duruma düşmesinler. Edremit’te uluslararası havalimanı var ve sakın havalimanı yapılması için de teklif vermeyin! Ayrıca Edremit’e duble yol yaptık. Balıkçılık gelişsin diye denize resifler döşedik, Diş Hastanesi yaptık. Uzatmayalım. Halkımız neye ihtiyaç duyduysa onu yaptık. Sakın bunlar için de teklif verip halktan ne kadar kopuk olduğunuzu aşikar etmeyin! Her zaman dediğimiz gibi AK Parti’nin yaptıklarına Ce-Ha-Pe’lilerin hayalleri yetişemez. Sayın Ensar Aytekin; Siz daha hayalini kurmadan biz milletimiz için her şeyi yapıyoruz” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2023, 00:25

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160