"CHP her şeye muhalefet etmekten ne yapacaklarını şaşırdılar”

"CHP her şeye muhalefet etmekten ne yapacaklarını şaşırdılar”

"CHP PANİK HALİNDE KAYNAK VE HİZMET ÜRETMEMİZİ ENGELLEME TELAŞINDA"

“CHP RET HASTALIĞI NA TUTULMUŞ”

"2 YILDA 101 MİLYON TL. KAMULAŞTIRMA YAPTIK, 45 MİLYON TL. ÖDEYEREK GAYRİ MENKUL SATIN ALDIK.."

AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit Karaburun mevkiinde 30 dönümlük sosyal tesisin alımına CHP’nin ret oyu vermesine tepki gösterdi. Şahin, “Biz mal satıyoruz CHP hayır diyor, mal alıyoruz hayır diyor. Her şeye muhalefet etmekten ne yapacaklarını şaşırdılar” dedi.

İŞİN SIRRI YILMAZ’DA

Mal alım-satımlarıyla Büyükşehir’in kasasına ciddi kazançlar gireceğini belirten Şahin, “Hep bize soruyorlar siz bunca borca rağmen nasıl hizmet yapıyorsunuz? Gelir getirici projelerle hem borçlarımızı ödüyoruz hem de hizmet üretiyoruz. Bunun sırrı da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın şehri şiir gibi yönetmesinde yatıyor” dedi. Büyükşehir ayrıca 2 yılda 101 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirdi ve 45 Milyon TL. ödeyerek gayrimenkul satın aldı.

 İKİ YILDA 45  MİLYON TL. ÖDEYEREK GAYRİMENKUL SATIN ALDIK

Muhalefet partilerinin sık sık “belediyenin mallarını satıyor” şeklindeki eleştirilerine maruz kalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sadece satış yapmadığı ciddi şekilde de mal alımı gerçekleştiriyor.  Yakın zamanda Edremit’te Karaburun mevkiinde Demiryolları Sendikasına ait 30 dönüm üzerine kurulu sosyal tesisi 30 milyon lira bedelle satın alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi denize sıfır konumdaki altın değerindeki bu mevkiden belediyeye ciddi bir gelir kazandırması bekleniyor.  Öte yandan alımların yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mal alımlarının yanı sıra kamu hizmetlerinin yapılması adına 2 yılda 101 milyon liralık kamulaştırma yaptı. Büyükşehir Belediyesi 101 milyon lira değerindeki kamulaştırmaları Yol-köprü-park-kavşak yapımı, dere ıslahı, tarihi bina restorasyonu vs. işler için gerçekleştirdi.

EDREMİT’TEKİ ALIMA

CHP KARŞI ÇIKTI

Belediyeye mal kazandırmak adına yapılan mal alımlarına CHP’nin karşı çıktığını ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi belediyemize ileride gelir getirmesi adına mal alımları yapıyoruz. Bu zaman kadar CHP hep bizi satıyorsunuz diye eleştiriyordu ancak biz sadece satmıyor ciddi bir şekilde malda alıyoruz.  Yakın zamanda Edremit Karaburun Mevkiinde bulunan Demiryolları Sendikasına ait 30 dönümlük sosyal tesisi 30 milyon liraya aldık. Maalesef CHP bu alım işine mecliste hayır oyu verdi. Biz mal satıyoruz CHP hayır diyor,  mal alıyoruz hayır diyor. Her şeye muhalefet etmekten ne yapacaklarını şaşırdılar. Ancak biz her şeye rağmen bu şehrin sorunlarının çözülmesi ve gelişmesi adına çalışıyoruz” dedi.  

YÜCEL YILMAZ FARKI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iş hayatından edindiği tecrübeyle belediyeye gelir getiren hamleler yaptığına dikkat çeken Şahin, “ Edremit’teki sosyal tesisi Büyükşehir Belediyemiz ilerleyen zamanlarda aldığı fiyatın çok üzerinde satarak kar elde edebilir. Hep bize soruyorlar siz bunca borca rağmen nasıl hizmet yapıyorsunuz. Gelir getirici projelerle hem borçlarımızı ödüyoruz hem de hizmet üretiyoruz. Bunun sırrı da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın şehri şiir gibi yönetmesinde yatıyor.  Mal alıyor, mal satıyor bir yandan borçları azaltırken bir yandan da 20 ilçede 14 ben 500 kilometrekareye hizmet götürüyor” dedi.

2 YILDA 101 MİLYON LİRA

DEĞERİNDE KAMULAŞTIRMA YAPILDI

Mal alımlarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırmalara da ciddi bir yatırım yaptığını ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “ 2019 yılındaki seçimden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 101 milyon lira değerinde kamulaştırma yapmışız. Yol-köprü-park-kavşak yapımı, dere ıslahı, tarihi bina restorasyonu gibi işler için yapılan sadece kamulaştırma harcamalarımız birçok ilçe belediyesinin bütçesinden büyük” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2021, 17:29
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER