CHP'li Başkan Biçki'den 'Vali' toplantısı

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir'in 6 Eylül Kurtuluş törenlerinde kendisine 30 Ağustos törenlerine katılmadığı için eleştirdiği için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından tehdit edildiğini ve hakaret et-dildiğini belirterek olaya sert tepki gösterdi.

  CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın 6 Eylül törenlerine giderken 30 Ağustos törenlerine katılmaması açıklaması nedeni ile göstermiş olduğu sert tepkiye CHP İl Binasında yaptığı basın açıklaması düzenledi.

  Biçki düzenlediği basın toplantısında, "Sayın valinin rahatsız olduğu ve bana dün tepki gösterdiği 30 Ağustos törenlerine katılmamayla ilgili anıtta yapmış olduğum açıklama ile ilgili rahatsızlığını belirten ve haddin aşan davranış şekli oldu. 30 Ağustos Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ve İstiklal Savaşının zafer ile taçlandığı 30 Ağustos törenlerine kim olursa olsun Vali de, Büyükşehir Belediye Başkanı da katılmak zorundadır. Vali o gün hasta da olmayacak , O gün raporda almayacak. Vali, o gün izinde almayacak. Eğer siz 30 Ağustos gibi kutlu, böylesine Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önemli yer tutan böyle bir tören katılmıyorsanız, Siz 30 Ağustos'un önemine idrak edememişsiniz demektir. Sayın vali bundan rahatsız olmuş. 'İdrakına varamamak ne demek' diye bana sordu. Sayın Valide bu sözümden rahatsız olmuş. Anıtta ki tören bitip, 6 Eylül törenlerine sonra protokol ile tören alanına giderken, sayın valiye 'Sayın valim merhaba' diyerek elimi uzattım. Sayın vali önce beni görmedi. 'Kafasını kaldırıp dikkatlice baktı ve başkan seninle daha görüşeceğiz' dedi. Bir Valinin bir il başkanını tehdit eder gibi seninle sonra görüşeceğiz demesi çok çirkin. Daha sonra protokol yürümeye başladığında sayın vali 'başkan sen buraya gel' diye beni yanına çağırdı. Yanına gidince ne demek bu açıklama diye, 'Ne demek idrak edememek' dedi. Bende 'Sizin o törene katılmanız gerekiyordu' dedim. Şimdi diyecekler ki Valilerin törenlere katılma zorunluluğu yok. 23 Nisan'da da 19 Mayıs'ta da 30 Ağustos'ta da vatandaşlarımız sayın valiyi görmek istiyor. Vali 30 Ağustos törenlerine yardımcısını göndermeyecek. Vali 'O gün izin kullanmayacak, o gün hasta olmayacak, Valinin öyle bir hakkı yok'  Anıtta ki tören 10 dakikalık bir tören gene de katılamıyorsan olayın idrakına varamamışsın demektir" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER