CHP ve AK Parti arasında tarımsal sulama ile kira zammı krizi

CHP ve AK Parti arasında tarımsal sulama ile kira zammı krizi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 2.Birleşimi’nde CHP ve AK Parti grupları arasında tarımsal sulama ile kira zammı konularında gerginlik yaşandı.

Tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve Avlu Yaşam Merkezi’ndeki belediyeye ait olan dükkânların kiralama işleri ile ilgili Büyükşehir yönetiminin çelişkili uygulamalarına AK Parti Grubu sessiz kalmadı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li yönetimi dün yapılan Büyükşehir Meclisi’nde tarımsal sulama ile ilgili bir önerge verdi. Verilen önergede ‘tarımsal sulama hizmeti 0-20 dekar arası tarlalarda ücretsiz olurken, 20-40 dekar arası tarlalarda ise yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50’si de abone tarafından karşılanacak’ şeklindeki ibareye AK Parti Grubu karşı çıktı.

AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Yasin Sağay: “Bizim seçim vaadimiz tarımsal sulamanın bir yıl ücretsiz olması yönündeydi. Sayın Ahmet Akın da tarımsal sulamayı beş yıl boyunca ücretsiz yapacağız diye vaat verdi. Şimdi önümüze yok şu kadar dekarlık yer ücretsiz de şu kadar dekarın üstü ücretli diye öneri getiriyorsunuz. Böyle bir şey olamaz! Seçim zamanı tarımsal sulama ücretsiz olacak derken hiç kimse dekar hesabı yapmıyordu” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Kemal Deveciler’in sık sık Sağay’ın sözünü keserek AK Parti Grubu’nu manipüle etmesi gözlerden kaçmadı.

BÜYÜK İŞGÜZARLIK!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi Avlu Yaşam Merkezi’ndeki dükkânların kira artışı ile ilgili de büyük bir fiyaskoya imza attı.

AK Parti döneminde %25 olan kira artışını %50’nin üstüne çıkaran CHP’li Büyükşehir yönetimi bunu bir de geçen dönemin imzalarıyla yapmaya kalktı! Geçen dönem BATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Yasin Sağay’ın Avlu’daki kiralama iş ve işlemleri için Avukata verdiği ve henüz süresi dolmayan vekâleti kullanan yeni Büyükşehir Yönetimi büyük bir etiksizlik ve iş ahlakı yoksunluğu ortaya koydu.

Büyükşehir yönetimi hem Avlu esnafını ağır kira zammıyla zora soktu hem de bunu eski dönemin yetkililerinin imzalarını kullanarak yapmaya çalışıp suç örtmeye kalktı.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yasin Sağay: “Sizin yüzünüzden Avlu esnafına yazı yazıp dağıttık. Bu kira zammının bizimle ilgisi yok diye. Vekâletin süresi dolmadı diye geçen dönemin vekâletini kullanarak insanlara tebligat göndermek ne demek? Üstüne üstlük geçmiş döneme de yönelik kira artışı yapmaya kalkıyorsunuz? Bu şehri böyle mi kucaklıyorsunuz? Esnaf umurunuzda değil! Biz esnaftan yanayız kardeşim, siz nerden yanaysanız öyle yapın! Kulağı tersten tutmayın ama…” dedi.

(Hidayet Hayat)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER