CHP'li Başkan Erden Köybaşı,"Bu anlayışı ortadan kaldırmak için mücadelemiz sürecek"

CHP'li Başkan Erden Köybaşı,"Bu anlayışı ortadan kaldırmak için mücadelemiz sürecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, kadınların yıllardır mücadele ederek elde ettikleri kazanımların tek bir adamın imzası ile bir gecede ellerinden almak isteyen anlayışı ortadan kaldırmak için mücadelenin süreceği söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; kadın sorununun insan hakları sorunu olduğunu vurguladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözüyle kadınlara verdiği değeri ortaya koyduğuna işaret eden Köybaşı, “20 yıllık AKP iktidarında kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Eğitimden sağlığa, iş yaşamında sahip olduğu haklar yok edilmek isteniyor. Kadını sadece çocuk doğuran, evde işçisi olarak gören bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Kadınların yıllardır mücadele ederek elde ettikleri kazanımları tek bir adamın imzası ile bir gecede ellerinden almak isteyen anlayışı ortadan kaldıracağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında; kadınların mücadelesi ile Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecini tamamlayacağız.
İstanbul Sözleşmesinin uygulandığı, eğitim ve istihdam olanaklarının sağlandığı bir Türkiye’yi inşa etmek dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2023, 14:28

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER