Cumhuriyetin 100. Yılına “Güzelliğin İzinde” Ebru Sergisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yılına atfen geleneksel ebru sergisi açıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılına “Güzelliğin İzinde” Ebru Sergisi

Ayvalık’ın tanınmış ebru ustası Yıldırım Alp’in birbirinden güzel 60 eserinin sergilendiği “Güzelliğin İzinde” ismini taşıyan sergi, davetlileri adeta büyüledi.

Serginin açılışında; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ali Jale, İlçe Jandarma Komutanı Onur Yakan, Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat İşleri Müdürü Ayşe Urul, Balıkesir Barosu Ayvalık Temsilcisi Gence Gökhan Özer, Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri Mehmet Babayiğit ve Mehmet Çokkorkmaz ile çok sayıda sanatsever hazır bulundu.

Müzik dinletisinin eşliğinde kesilen açılış kurdelesinin ardından ebru sanatçısı Yıldırım Alp’ten bilgiler alan Kaymakam Yaman, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları programı dâhilinde geleneksel bir sanatın en güzel eserlerinin bulunduğu serginin açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anmayı da ihmal etmedi.

Ayvalık Kütüphanesi Salonu’nda 10 gün süresince açık kalacak olan ebru sergisinin, sanatçı Yıldırım Alp’in 5. kişisel sergisi olduğu öğrenildi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2023, 12:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER