Dağlarda ormancılar aralıksız görev başında

Dağlarda ormancılar aralıksız görev başında

2022 Yılı orman yangını sezonu öncesi Orman Yangınlarıyla Mücadele hizmetlerinde görevli personele yönelik olarak düzenlenen teorik ve uygulamalı iş başı eğitimleri Bölge Müdürü Kemal Kayıran başkanlığında Edremit Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Diğer Orman İşletme Müdürlüklerinde de devam eden eğitimlerde personelin orman yangınlarında; doğru karar verme, hızlı hareket etme ve karşılaşabilecekleri sorunları çözme ile becerilerini arttırmaları amaçlandığı açıklandı.

Bölge Müdürü Kemal Kayıran, “Yapacağımız eğitim ve tatbikatlar, pratiğimiz ile hızımızı arttırmamızı ve neticesinde orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat hazır durumda olmamızı sağlayacak. Yangında önemli önceliklerimizden olan güvenli ve seri bir şekilde yangın yerine gidebilmek ve diğer öncelikli amacımız ise can emniyeti ve sonra mal emniyeti olacaktır. Yangın söndürme ekip işidir o yüzden yangın esnasında iletişimimizi telsizler ile yapıyoruz ki yangına müdahale eden herkes konuşmaları duyuyor ve herkesin yangından bilgisi oluyor.” dedi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022, 12:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER