Edremit 15 Temmuzda Nöbetteydi

15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Programı çerçevesinde Edremit'te halk demokrasi nöbetindeydi kortej yürüyüşüyle başlayan anma etkinliğinde geceye Ömer Halisdemir'in canlandırması ve İstiklal Marşının tüm kıtalarını ezbere okuyan öğrenci geceye damga vurdu.

Edremit 15 Temmuzda Nöbetteydi

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenen etkinlikler katılanları geçmişe götürdü.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Hasan Baydemir tarafından okunan Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ın anlamlı konuşmasında, "15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demokrasiden asla taviz verilmeyeceğini vatanımızı bölmeye çalışanların başarısız olacağını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çok güçlü, çok köklü olduğunu bütün dünyaya haykırdık. O gece, bir demokrasi zaferi yazdık. O gece, büyük bir destan yazdık.”dedi.

   Daha sonra Mehteran gösterisi ise manevi duygularımızı canlandırdı.  İlahi ve kasideler ve sala okuyan müftülük personelinden Ramazan Savan, İbrahim Gündoğan ve Emin Gönül katılanları mest etti. Ardından 15 Temmuz Oratoryosu ve şiirler okundu. Ömer Halisdemir’in babasına seslenişi ve bir öğrencinin İstiklal Marşımızı tam kıta okuması ise geceye damga vurdu. Gece İlçe Müftüsü Ahmet Yayla’nın duası ile kapanırken, finalinde yapılan bayrak şöleni ile adeta toplu olarak demokrasi sevinci haykırıldı. Edremitlilerin düzenlenen etkinliklere yoğun ve coşkulu bir katılım gösterdikleri gözlendi.

 Öte yandan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada,

“15 Temmuz gecesi halk, FETÖ'nün ihanet girişimi ve darbeci askerlere karşı şanlı bir direniş gösterdi. 15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa Ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye. Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! 
Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim. O gece ve sonrasında, ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Edremit ilçemizde de demokrasi hakim kılındı ve halkımız, vatanı uğruna gereken hassasiyeti göstererek meydanlara döküldü. Edremit halkı, milli birlik ve beraberlik duyguları ile vatanına sahip çıktı. Hain girişimin ardından, meydanlarımız her gece doldu taştı. Vatanını, bayrağını severek meydanları dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 
Bugün yine buradayız. Acılarımızı içimize gömdük, şehitlerimizi, gazilerimizi unutmadık ve unutturmayacağız. İlçemiz Edremit’te halkın gücü yine ortada. Yine Cumhuriyet Meydanımız doldu. Yine omuz omuza, yine beraberlik içindeyiz. Allah bu bütünlüğü bozmaya çalışanları cezalandırsın. Bir ve diriyiz. Güçlü Türkiye’yiz. 
15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve iç işgal girişimini savuşturan ve bastıran ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN'a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer HALİSDEMİR olmak üzere 249 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ve Türk milletinin öz evlatlarının fedakarlıklarını daima hatırlayacağımızın sözünü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 15:10
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160