Edremit Belediye Başkanı’na darp olayında ‘lan‘ tartışması iddiası

Destek için yüzlerce Edremitli de Başkan Arslan'a sahip çıkarak Edremit Belediye binası önünde toplandı. Belediye Başkan Vekili Tümdeniz Çelebi," Hasan Arslan’a dün makamında yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı kınıyoruz."dedi. Olaya tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Öte yandan adliyeye sevk edilen A.T. ise tutuklandı. Olayın ise 'lan' meselesinden kaynaklandığını iddia edilerek A.T.'nin de başkandan şikayetçi olduğu ileri sürüldü. Bu arada olayda vahim iddialar ise dikkat çekiyor.

Edremit Belediye Başkanı’na darp olayında ‘lan‘ tartışması iddiası

Görüntü için:  https://www.korfezdehaber.com/edremit-belediye-baskanina-darp-olayinda-lan-tartismasi-iddiasi-video,3131.html

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın 2 gün önce makamında uğradığı saldırıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

 Edremit Belediyesi hizmet binası önünde saldırıyı kınama amaçlı basın toplantısı düzenlendi. Başkan Arslan’a destek için yüzlerce Edremitli de basın açıklamasına gelerek belediye önünde toplandı. Siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve STK temsilcileriyle birlikte düzenlenen açıklamada; belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, daire müdürleri, siyasi partiler ve STK temsilcileri de yer aldı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Tümdeniz Çelebi, “Bugün yapacağım basın açıklamasını Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi olarak değil öncelikle Edremit’te yaşayan ekmeğini yiyip, suyunu içen, Edremit aşığı vatandaş Tümdeniz Çelebi olarak; Edremit’teki Sivil Toplum Örgütlerinin duygularını, Bostancı’dan Yaşyer’e, Narlı’dan Cennetayağı’na kadar 47 Mahalle sakinlerimizin düşüncelerini paylaşmak ve de yaz tatili için gelen konuklarımızı temsilen yapıyorum.

 

Bu kişilere fırsat vermeyeceğiz

 Biz Edremitliler, Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’a dün makamında yapılan çirkin ve alçakça saldırıyı kınıyoruz. Şehri Eminimize atılmış olan yumruğu bütün Edremitlilere atılmış olarak kabul ediyor ve yumruğu atan elleri veya atmaya teşebbüs edecekleri buradan uyarıyoruz. Kuvayı Milliye’nin Başkenti, Efeler Diyarı, Türkmen ve Yörüklerin yurt tuttuğu, Romanların Yaşam kaynağı ve de bir kültürel mozaik olarak bütün Türkiye’nin göz bebeği Edremit’ten sesleniyoruz.  Edremitliler olarak birkaç kendini bilmez, insanlıktan nasibini almamış, kendi çıkarları için her türlü pisliği yapan kişilere fırsat vermeyeceğiz. Edremitlilerin oylarıyla seçilmiş Hasan Başkanımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ve dürüst çalışkan Belediye personelimizi koruma altına aldığımızı, onların yanında olduğumuzu o beş para etmez zorba kişilere duyurmak istiyoruz. Eğer bir daha hukuk dışı davranışlarda bulunurlarsa 170 bin Edremitliyi karşılarında bulacaklarını bilmelerini istiyoruz.

 

Orman kanunları ile işlerini yürütemeyecekler

 Zorbalara; her şeyin yasalar çerçevesinde, mevzuatın gerektirdiği gibi olacağını kulakları duyana kadar söyleyeceğiz. Biz Edremitliler Hakkı, Hukuku, Adaleti içimize sindirmiş; yaşam biçimimiz olarak ilke edinmişizdir. Onlar, orman kanunları ile veya çakma kendi kanunları ile işlerini yürütemeyeceklerini bilmeleri gerekiyor. Hasan Başkan, resmi nüfusa göre 170 bin kişinin, fiili nüfusa göre 350 bin, yazın ise bütün Türkiye’den ve yurt dışından gelen konuklarımızla 1.5 milyon kişinin Belediye Başkanıdır. Huzurlu, sağlıklı ve insani ilişkiler çerçevesinde Edremit’te yaşamın devamlılığı için günümüz ekonomisinin zor koşullarına rağmen elinden geleni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir.Bizlerin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur.  Bizler üç kuruş çıkarları için Edremit’in değerlerini kullananlara izin vermeyeceğiz. Bizi korkutacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.

 Bizler Şehit Hamdibey’in torunlarıyız

  Kazdağları’nın yeşilinin ve denizin mavisinin buluştuğu bu kadim şehirde 170 bin kişinin güvenliliğini zora düşürecek hamleleri yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

Son olarak biz Edremitliler Hukuka aykırı hareket edenlerin Adalet karşısında hesap vereceklerini biliyoruz ve Adaletimize güveniyoruz. Adalet bizim için kutup yıldızı gibidir. Adalet karşısında herkesin boynu kıldan incedir. Kendini kabadayı zanneden herkese uyarımızdır. Edremit’i üç beş kendini bilmeze teslim etmeyeceğiz.  Edremit 170 bin Edremitlinindir. Belediye Başkanımız Selman Hasan Aslan’a ve Eşi Oya Hanıma çocuklarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, her zaman görevinin başında olacağına güvenimiz tamdır.

Basın açıklamamıza geldiğiniz için teşekkür eder; hepinizi saygıyla selamlarım."

Serkan Sarı Edremit'e geldi.

 

Saldırıyı kınayan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Bu saldırı Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a değil sizlerin hakkını hukukunu savunan belediye başkanımıza yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı kınamak için buradayız. Hiçbir baskı ve zorba bizi bu mücadeleden geri adım attıramaz. Edremit’te de, Balıkesir’de de, Türkiye’nin her yerinde de vatanına, milletine, bayrağına bağlı yürekli insanlar var. Hiçbir Vatandaşımızın hakkını yedirmeyeceğiz. Ne bedel ödememiz gerekiyorsa onu ödeyeceğimizi de sizlerin huzurunda vurgulamak isterim. Haktan hukuktan korkanlara da yasalar önünde bunun bedelini ödeteceğiz. Bu mücadele halkımızın hakkını arama mücadelesidir dedi.

 CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, İyi Parti Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz ve Deva Partisi Edremit İlçe Başkanı Tevfik Çelik yaptıkları konuşmada yaşanan çirkin olayı kınayarak birlik mesajı verdiler.

Öte yandan adliyeye sevk edilen A.T. isimli kişi ise tutuklandı.

Olayın ise konuşmak için belediyeye giden A.T. isimli işletmeciye Başkan Arslan'ın 'lan' diye hitap etmesi üzerine çıktığı ileri sürüldü.

Bilindiği üzere Başkan Arslan'ın olayda burnunun kırıldığı bu nedenle dün ikinci bir operasyon geçirmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

Bu arada CHP’li Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın makamında burnunu kırdığı iddiası ile tutuklanan şüpheli iş adamı A.T.’nin de başkandan şikayetçi olduğu ileri sürüldü.
A.T.’nin iş yeri ile ilgili olarak yapılması gereken ve aksayan işler ile ilgili olarak başkanla görüşmek üzere  olay günü Edremit Belediyesine gittiği, başkanlık katına çıktığı ileri sürülerek burada “Hasan abi içeride mi diye sordum. İçeride oturuyor. ‘Müdürlerle toplantı yapılıyor ‘dendi. Biraz bekledim. Başkanın odasından çıkanlar oldu. Kapı açılınca kapıyı çaldım ve içeri girdim. Selam verdim. Başkanım ‘müsaitmisiniz’ dedim. ‘Buyur’ dedi. Bende yanına gidip elimi uzattım ve tokalaştık. Bende kendisine, ‘abi bizim inşaattaki hafriyatı durdurmuşsunuz'dedim. Belediye Başkanı da bana ‘hayırdır lan burası yol geçen hanımı, bana hesap mı soruyorsun’ dedi. Bende kendisine ‘lan’mı dedin’ dedim. Belediye Başkanı’da ‘evet lan’ diyerek ayağa kalktı.Üzerime doğru gelerek ‘banamı vuracaksın, banamı vuracaksın’diyerek beni tahrik etmeye çalıştı. Sesimiz yükselince odada bulunanlar beni tutmaya çalıştı. Başkanla aramızda itiş-kakış oldu. Vücudumun herhangi bir yeri yüzüne gelmiş olabilir. Yanındakilerin elinden kurtulup odadan çıktım. Bu sırada özel güvenlik görevlileri geldi. Onların yanında dışarı çıktım. Belediyenin karşı sokağına çıktım. Burada dış kapısı açık bina gördüm, binanın giriş katında merdivene oturdum. Bu arada polisler gelip doktor raporu için hastaneye sonra karakola götürdüler. Ben olay esnasında kimseye ‘silahımı getirin, silah alıp onu vuracağım’ demedim. Benim ruhsatlı yada ruhsatsız bir silahım yoktur. Ben sadece Belediye Başkanı ile konuşmak için gitmiştim, kendisi bana ‘lan’diye hitap edip üzerime gelince arbede çıktı. Kimseyi yaralama kastım yoktu. Kimseye hakaret etmedim, tehditte bulunmadım. Hakkımda isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum. Bana hakaret eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’dan şikayetçiyim. Ayrıca benim yaptırmış olduğu ve kayıtlı olan proje ve konuyla ilgili evrakların bir suretinin dosyaya eklenmesi için kendi rızamla teslim ediyorum”dediği ileri sürülerek yaşananlarla ilgili konusu suç teşkil eden bazı iddiaların da olduğu ileri sürüldü.
Konunun ise nasıl gelişeceği kamuoyunda merakla bekleniyor.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022, 21:24

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160