Edremit CHP'den 8 Mart mesajı

Edremit CHP'den 8 Mart mesajı


CHP Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan'dan  '8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ' mesajı


Öncelikle 8 Mart 1857 yılında ABD'nin New York kentinde bir fabrikada katledilen 129 kadın dokuma işçisini saygıyla anıyorum.

Evet bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür.

Kadınlarımız insan hakları temelinde maruz kaldığı haksızlıkları, ayrımcılıkları bugün daha yüksek sesle dile getiriyor ve getiriyoruz.

Kadınlar, hayatın her alanında eşitsizliğe ve kadınların ezilmelerine, kapitalizmin kadın emeğini ucuz emek olarak kullanmasına, mobbinge, eve hapsedilmelerine, maddi zorluklarının kadın yaşamını daha da zorlaştırmasına karşı mücadelenin sembolü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, bu yıl da dünyanın her bir yanında kutluyorlar.

Hepimiz biliyoruz ki kadın mücadelesi, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. 

Kadınlara yönelik tacizin, tecavüzün ve şiddetin her gün artarak devam ettiği şu zamanlarda 8 Mart'ta kadınlar alanlara çıkarak, meydanları doldurarak, kendilerine yaşatılanın kader olmadığını ve bunu mutlaka değiştireceklerini göstermeye çabalamaktadırlar.

Ülkemizde her gün en az bir kadın öldürülüyor. Tabiki bu sadece basına yansıyan kısmı. Verilere göre son 10 yılın kadın cinayetleri haritasına baktığımızda en az 2.500 'ün üzerinde kadın cinayeti işlendiğini görüyoruz. Kadınlar evli oldukları erkekler, erkek arkadaşları, ayrıldıkları eşleri, aile ve akrabaları başta olmak üzere her geçen gün sayıları katlanarak öldürülüyorlar. Çünkü yıldırıcı bir ceza yaptırımı uygulanmıyor. Bu da ülkemizdeki kadın kıyımını çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. 

Elbetteki Çalışan, Üreten, Yetiştiren, Dünyayı Büyüten,

Hayalinin peşinden cesaretle giden, Türkiye’nin aydınlık yüzü olan kadınlarımızın sesinin sadece 8 Mart’ta değil, her gün duyulması gerektiğini düşünüyorum.

Devletimizin kurucusu, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi “Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”

Haklarından vaz geçmeyen, inancını kaybetmeyen güçlü kadınlarımızdan aldığımız cesaretle mücadelemizi büyüterek dünyayı daha güzel, daha yaşanılır bir yer haline getirebileceğimiz inancındayım. 

Kadınların korunmak zorunda kalmadığı eşit ve adaletli bir Türkiye umuduyla.

Tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

(Sizden Gelenler)

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 13:30

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER