Edremit Down sendromuna dikkat çektiler

Edremit Down sendromuna dikkat çektiler

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne özel proje hazırlayan AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları, farkındalık oluşturarak ulusal medyanın dikkatini çekmeyi başardı.

 Hayata geçirdikleri insan odaklı sanatsal, kültürel, sportif, eğitici ve bilinçlendirici sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Edremit’in AK Kadınları, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ne özel proje üretti. Başkanlığını Esrah Gönüldok’un yürüttüğü AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları Yönetimi, ‘Down Sendromu 1 Eksiklik Değil +1 Fazlalıktır’ sloganıyla hazırladığı proje ile gönüllere girdi. Yönetim Kurulu Üyesi Çilem Adıgüzel’in koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında, yüzlerce çift renkli çorap temin edildi ve afişler bastırıldı.

 

ÖĞRENCİLER RENK KUŞAĞI OLUŞTURDU

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği sosyal sorumluluk projesi dahilinde, okullara giden AK Kadınlar, öğrencilere Down Sendromunu anlattı. Öğrenciler, farkındalık oluşturmak için renkli çorapları giyerek renk kuşağı oluşturdu. AK Kadınlar, projeyi ilçenin 47 mahallesine de yaydı ve Down sendromlu vatandaşlara renkli çoraplar hediye etti. AK Kadınlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek’i makamında ziyaret ederek sosyal sorumluluk projesini anlattı.

 

EKREM UMUTLU ÇOCUKLARA SÜRPRİZ YAPTI

Özbek, farkındalık arz eden tüm projeleri desteklediklerini ifade ederek Esrah Gönüldok ve ekibine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. AK Kadınlar son olarak AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’yu makamında ziyaret etti. Projeyi destekleyen çocukların da katıldığı ziyarette Ekrem Umutlu çocuklara sürpriz yaparak pasta ikram etti. Umutlu, pastanın üzerindeki mumları çocuklarla birlikte üfledi. Kadın Kolları Başkanı Esrah Gönüldok, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çocuklar, hazırlanan afişlerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“İNSANLIK GÖREVLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Proje ile ilgili konuşan Ekrem Umutlu, “AK Edremit örnek projeleriyle insanlara dokunmaya devam ediyor. İnsan odaklı çalışmalarımız hız kesmiyor. Kadın Kolları Başkanlığımız, yine güzel bir sosyal sorumluluk projesi yürüttü. Down Sendromu’nun bir hastalık olmadığını bölgemizde en iyi şekilde anlattılar. Ulusal basının da dikkatini çektiler. Bu gibi insan odaklı sosyal sorumluluk projeleri siyasi etkinlikler değildir. Bizler bu gibi çalışmalarla, imkanlarımızı zorlayarak yapılması gereken insanlık görevlerimizi yerine getirmekteyiz. AK Kadınlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, emeği geçenlere ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, 15:29

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER