Edremit Kazdağları'nda korkutan orman yangını

Edremit Kazdağları'nda korkutan orman yangını

Görüntü: (5) Edremit Kazdağları'nda korkutan orman yangını - YouTube

Kazdağı Milli Parkı sınırlarıda içinde bulunan Edremit Mehmetalan ile Ortaoba mahalleleri Üçtaş mevkisi civarında  farklı noktalarda orman yangını çıktı.

Sabotaj mı?

Yangının söndürülmesi için havadan helikopterlerle müdahale edilirken karadan ise Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Edremit Grup Amirliği ve orman ekipleri de müdahale ediyor.

Yangın bölgesinde havadan üç helikopter, karadan  20'ye yakın arazöz ile gönüllü mahalle sakinleri ile müdahale ediliyor.

Son dakika körfezdehaber'in bilgisine göre ise havadan ve karadan kısa sürede müdahale ile yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan dünde İzmir Bergama'da orman yangını çıkmıştı.

(İsmail Özdemir)

Balıkeslr Orman Bölge Müdürlüğü, açıklama yaptı.

Açıklamada, "

Bölge Müdürlüğümüz Edremit Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanı Kazdağları Milli Park sınırlarındaki Edremit Mehmetalan-Ortaoba Mahallesi Üçtaş Mevkii civarında farklı 3 noktada, yaklaşık 10’ar dakika arayla 3 ayrı orman yangını çıktı.

Saat 12:08’de başlayan ilk yangına, 12:20’de ilk müdahale gerçekleştirilirken, vakit kaybetmeden diğer yangınlara da anında müdahale edilmiştir.

3 Helikopter, 24 Arazöz, 8 Su İkmal Aracı ve 3 Dozer, 2 İlk Müdahale Aracı, 3 Kara Ekibi ile müdahale edilmekte olan yangınlar, saat 14:40 itibarı ile kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2022, 17:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER