Edremit'te 19 Mayıs coşkusu sel oldu aktı. Kortejde yaşlı çift önden, gençler arkadan yürüdü

Edremit'te düzenlenen gençlik yürüyüşüne katılan yaşlı çift gençlerle birlikte Edremit Şehit Hamdi bey meydanına kadar gençlerin önünde yürümesi büyük hayranlık uyandırdı.

Edremit'te 19 Mayıs coşkusu sel oldu aktı. Kortejde yaşlı çift önden, gençler arkadan yürüdü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelenin fitilini ateşlediği, Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihi olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Edremit ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı kapsamında ilk olarak Akçay Şehit Halil Kantarcı Ortaokulu Bandosu eşliğinde, Cumhuriyet Meydanından hareketle Şehit Hamdibey Meydanına gerçekleştirilen gençlik yürüyüşüne; protokol üyeleri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Gençlik yürüyüşüne katılan yaşlı çift gençlerle birlikte Edremit Şehit Hamdi bey meydanına kadar gençlerin önünde yürümesi büyük hayranlık uyandırdı.

        Saat 10:15’te Şehit Hamdibey Meydanında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde çelenk sunma töreni son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlama programı, saat 11:00’de Edremit Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin akabinde gençlik haftası kapsamında okullar arası spor turnuvalarında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Halk oyunları gösterilerinin akabinde program son buldu.

Kutlama programına Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, protokol üyeleri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayrıntılı fotoğrafları sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilrsiniz.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 21:27

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER