Edremit'te ambale olan minibüs caddeyi duman altında bıraktı. Esnaf, büyük panik yaşadı  

Edremit'te ambale olan minibüs caddeyi duman altında bıraktı. Esnaf, büyük panik yaşadı  

Balıkesir'in Edremit ilçesinde seyir halindeki minibüsün caddeyi duman altında bırakması büyük paniğe neden oldu. Minibüsün patlamasından korkan vatandaşlar dumanın dağılması ile derin bir nefes aldı.

Edremit'te seyir halindeki minibüsün caddeyi duman altında bırakması büyük paniğe neden oldu. Minibüsün patlamasından korkan vatandaşlar dumanın dağılması ile derin bir nefes aldı.

Olay, Çayiçi Caddesi'nde meydana geldi. 17 ABN 076 plakalı minibüsün motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle göz gözü göremedi. Esnafın sivrisinek ilaçlaması sandığı olay sonrası herkes kaçışırken dumandan korkan esnaf iş yerlerinin kapılarını kapattı. Caddenin yanı sıra iş yerlerinin içerisi de duman altında kaldı. Caddede trafik aksadı, aracın patlamasından korkan esnaf dumanın dağılması ile derin bir nefes aldı.

  Ambale Ne Demek?
  “Aracın kullanılamaz duruma gelmesi” olarak tanımlanan bu kavram, motorun kontrolsüz bir yakıt veya yağ girişi ile  durdurulamaz hale gelmesini ve bozulmasıdır. Motorun yanma odasına yağın girmesidir. Dizel yakıt sıkıştırma ile yandığı için buna göre tasarlanan parçalar, yanan yağ ile kontrol edilemeyen çalışmaya sebep olur. Elektronik bir ateşleme sistemi olmadığı için kontağın kapatılması da motoru stop ettirmez. Yanma odasındaki yağın miktarına göre dizel motorların 6000-7000 devirlere çıkması mümkün olabilir. Oldukça zararlı olan bu devirler kısa sürede motorun yağsız kalarak yatak sarmasına neden olur”
  (Ayşe Baykara)


 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 10:50

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER