Edremit'te kitap fuarı

Edremit'te kitap fuarı

4. EDREMİT KİTAP FUARI BAŞLADI

KİTAPLAR İNSANI, İNSAN DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR

 

Edremit Belediyesi’nin 2017’den bu yana ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’ sloganıyla düzenlediği 4. Edremit Kitap Fuarı büyük bir coşkuyla başladı. 8 gün sürecek fuarın açılışında konuşan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan “Bütün Türkiye’yi kitap üzerinden Edremit’le buluşturduk” derken, yazar Ahmet Ümit “Kayıp Tanrılar Ülkesi romanımda Edremit var. Edremit’li Sabahattin Ali’ye selam oldun” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmada “Daha çok okunsun, daha çok bilgi olsun; ezberlerin, dogmaların, hurafelerin yerini bilim alsın, bilgi alsın” dedi.

 

4. Edremit Kitap Fuarı, Altınkum Belediye Tesisleri’nde büyük bir coşkuyla başladı. Binlerce kitapseverin katıldığı açılışa, Ahmet Ümit, Uğur Dündar, Barış Yarkadaş, Prof. Dr. Barış Doster, Necdet Saraç’ın yanısıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, önceki dönem miletvekili Mehmet tüm, CHP PM Üyesi Semra Dinçer, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye Belediye Ali Kemal Deveciler, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balya Blediye Başkanı Orhan Gaga da katıldı.

 

 

ARSLAN: KİTAP OKUYANLAR ZEYTİNYAĞI GİBİ HEP ÜSTTE
 

“Edremit Belediyesi olarak ölmez ağaç zeytinin gölgesinde barışı ve kardeşliği, aklı ve bilgiyi büyütmeye devam edeceğiz.  Biliyoruz ki; kitaplar zeytin misali bereketli, kitap okuyanlar zeytinyağı gibi hep üstte, kitap yazanlar ise zeytin ağacı gibi ölümsüzdürler. Unutmayalımkitaplar insanı, insan dünyayı değiştirir. Kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyetimiz de o kadar yükselir” diyen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan “ deyim yerindeyse bütün Türkiye’yi, Edremit’te kitapla buluşturan bu fuara, bütün kitapseverleri davet ediyorum” dedi.

AHMET ÜMİT: EDREMİTLİ SABAHATTİN ALİ’YE SELAM OLSUN

4. Edremit Kitap Fuarı’nın açılışında son romanı ‘Kayıp Tanrılar Ülkesi’nden bahseden yazar Ahmet Ümit, “Kayıp Tanrılar Ülkesi’nde roman Berlin’de başlıyor. Berlin’de ki kahramanlar Edremit Koca Seyit Havalimanına inerek Bergama’ya gidiyorlar. Asında doğrudan romanın içerisinde Edremit yer alıyor. Edremit’ten bahsedince Sabahattin Ali’den bahsetmek gerekiyor. Bu romanda tıpkı Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’sı gibi Berlin’de geçen bir roman. O yüzden Edremit’te, Sabahattin Ali’ye selam ediyorum” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: HURAFELERİN YERİNİ BİLİM ALSIN

Açılışta konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise bütün yerel yönetimlerin farklı etkinlikler ve festivaller düzenlediğini belirterek “Hepsi çok kıymetli ama her halde bir kitap fuarı kadar anlamlı, kıymetli, sosyal demokrat bir belediye başkanına yakışır başka bir etkinlik yoktur. Daha çok okunsun, daha çok bilgi olsun; ezberlerin, dogmaların, hurafelerin yerini bilim alsın, bilgi alsın diye ümit ediyoruz” dedi.


UĞUR DÜNDAR: ORMANLARI HAVA KUVVETLERİ KORUSUN 
Duayen gazeteci Uğur Dündar da orman yangınları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Kurban derilemizi de tarikatlar şunlar bunlar almasınlar, Türk Hava Kuvvetleri alsın. Onunla yatırım yapsın" dedi.

 

PROF. DR. BARIŞ DOSTER: ÖZELEŞTİRİ GEREKLİ

 

Dünya da ülkeler tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber ediyorlar. Devletler orman yangınları ile mücadelede bütün olanakları ile çabalıyorlar. Dünyada orman yangınlarına baktığımızda yaklaşık aynı dönemde yanıyorlar, muhtemelen küresel iklim değişikliği ile bir alakası var. Türkiye son iki haftadır orman  yangınlarına karşı çaresiz. Sorumluların istifa mekanizmasını devreye almasını daha ne kadar bekleyeceğiz.  Bir ulusal seferberlikle kararlı, tutarlı birazda acımasız bir özeleştiri vermeden biz bu orman yangınları ile mücadele edemeyiz. (Bekir Terzioğlu)

 

FUAR 17 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

 

17 Ağustos Salı gününe kadar devam edecek 4. Edremit Kitap Fuarı’nda  Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Hakan Mengüç, Filiz Ali, İnci Aral, Kahraman Tazeoğlu, Nevzat Çelik, Sunay Akın, Işık Öğütçü gibi edebiyatçılar, Merdan Yanardağ, Serhan Asker, Nebil Özgentürk, Sinan Meydan, Tuncay Mollaveyisoğlu, Deniz Zeyrek, Murat Ağırel, Saygı Öztürk gibi gazeteciler söyleşilerle, imza günleriyle yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2021, 15:41
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160