Edremit'te Uzay Bilimi Çizgi Ve Renklerle Anlatıldı

Haşmet Demirbil yazıyor...

Edremit'te Uzay Bilimi Çizgi Ve Renklerle Anlatıldı

Atatürk kültür Merkezinde (Eski Belediye Binası-Gençlik merkezi sergi salonu) Alışılmışın dışında bir Resim sergisi ve biz bize açılış kurdeleyi coşkularla kesilirken, Fizik.Kimya.Matematik.uzay bilimi çizgi ve renklerle anlatıldı Öğretmen emeklisi sanatçı Hüseyin Ergün açılışta bilgilerini şöyle aktarmaya çalıştı, açılışta yakın dostlarımın varlığı kadar,milli eğitim destekli Okul öğrencilerimizide görmeyi çok arzu ederdim, Uzay koridorları,Matematik.Fizik,Sanat,Renkler bir bütün olarak bizlere her saniye yaşantımızda bilgiler aktarmaktadırlar önemli olan bunları hissederek alğılamak için görme yeteneğimizi sorular ile destekleyip çözüm ve bilgi üretmektir,

Dünya dönüp duruyor hem kendi etrafında,hem güneşin etrafında dönmeye devam ediyor  sonsuza kadar. Bağlı olduğu galakside dönüyor,yol alıyor tarifi  güç olan bu evrende..

Dönmeye ne zaman başladı ? bilinmiyor.

Ne kadar zaman dönecek ? bilinmiyor

Niçin ve nasıl dönecek ? bilinmiyor

Biz insanlar bu konuda bir tuhaflık niçin hissetmiyoruz acaba,?

Niçin ? Bu dünyanın bir varlığı olan insanlarımız, üzerinde yaşadıkları dünyanın, bir gök cismi oluşunu,içinde kendi varlıklarının bilinmeyen özelliklerini bile bilmek,araştırmak için vakit ayırmak güncel olarak istemiyor.?

Bence bunda bir tuhaflık yok mudur…bir gariplik olmalı.bırakınız gök cisimlerini kendini,kendi varlığını,niçin var olduğunu bile bilmek istemiyor.

Denilir ki hangi aklına güveniyor,..Akıl nimetini kullananları gördükçe niçin kaçıyor,

“Her akıl kendi yolunu,kendi aklına göre bulur.”Bilgiler sonsuzluğa uzanır.Gerçek öğretici doğanın kendisidir…haydi durmayalım,bilim okullarına,sanat yolculuğuna,doğanın  renk ve doğuş çizgisini incelemeye,konferans salonlarına koşalım,uzayın gizemini çözmek.bilinçlenmek için izliyelim.

HÜSEYİN ERĞÜL KİMDİR.? 1954 Ordu-Mesudiye doğumlu,İstanbul ATATÜK Eğitim Enstitüsü Fizik,Kimya,Biyoloji mezunu..Yaşamında bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra,Uzay ve yaşam çizgisini Bilimsel ve Sanatsal çalışmalarını bağımsız olarak devam ediyor.Bir çok karma ve sanatsal sergilerde Uzay ve Matematik beraberliğinin farkın dalığını,cisimlerdeki 5.boyutu bilgilendirmeye çalışıyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022, 11:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER