Edremit Ticaret Odası'nın standı 4. Aromaterapi Festivali'nde ilgi odağı oldu

Edremit Ticaret Odası'nın standı 4. Aromaterapi Festivali'nde ilgi odağı oldu


Edremit Ticaret Odası (ETO)Laboratuvar Hizmetleri A. Ş. 6-7-8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) tarafından Tarladan Hasada Lezzet, Şifa, Sanat başlığıyla BAÇEM merkez ve Ören Sahilde düzenlenen 4. Balıkesir Aromaterapi Festivali’nde açtığı satnd ilgi odağı oldu.
Festivale Edremit Ticaret Odası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Aksu ve Rıfat Ertaş, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Emre Akadoğan, Gökhan Yeler ve Yarkın Pulat katıldı.
ETO Başkanı.Çetin,  Ender Saraç’a coğrafi işarete sahip Edremit Zeytinyağı ve bölgemizin kutsal ağacı olan Zeytin Ağacını simgeleyen zeytin broşu hediye etti. Çetin, Saraç'a coğrafi işaret ile ilgili bilgi vererek, Edremit Zeytinyağı için AB Komisyonunda tescil talepli yapılan başvurumuz 3 aylık yayın kararı süresinin tamamlanmasıyla Edremit Zeytinyağımızın, AB Komisyonunda ülkemizi temsil eden tescilli “13. Ürün” olduğundan bahsetti.


Ören Sahildeki festival alanında bulunan ETO Laboratuvar Hizmetleri standımızı Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel ziyaret ettiler.
Ahmet ÇETİN, standımızı ziyaret eden Sayın ŞILDAK’a ve Sayın YILMAZ’a ETO adına kutsal zeytin ağacını simgeleyen zeytin broşu hediye etti.
Festivalin 2. gününde ETO Başkanı. Ahmet Çetin ve Sayman Üye Fatih Ergün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir BBB Körfez Koordinasyon Başkanı Kazım Arslan ile birlikte BAÇEM merkezinde düzenlenen lavanta, ekinezya ve hatmi çiçeği hasadına katıldı.


ETO Laboratuvar ve Coğrafi İşaretler Sorumlusu Zülal Taçar, dört gün boyunca katılımcılara ve ziyaretçilere coğrafi işaretin, etiketlerde bulunan amblem ve logoların önemini anlattı ve zeytinyağı tadımı yaptırarak birçok tüketicinin kusursuz zeytinyağı ile tanışmasına ve bireysel olarak tüketicinin tercih edeceği zeytinyağı farkındalığına ulaşmasına yardımcı oldu. Tüketicilere Coğrafi İşaret hologramı kullanan “Edremit Zeytinyağı” ve “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” ürünlerini güvenle temin edebilecekleri üreticilerimizin markaları tanıtıldı. 
Standımızı ziyaret eden ziyaretçiler zeytinyağı tadımı sonrasında “olgun ve erken hasat” zeytinyağın arasındaki farkı öğrenme fırsatı buldu. Biz bu logoları hiç bilmiyorduk öğrenmemiz çok iyi oldu. Bu meyve suyu gibi, biz hiç böyle zeytinyağı tatmamışız” dediler ve zeytinyağı konusunda verdiğimiz bilgiler için teşekkür ettiler.  Festival süresince ETO Laboratuvar Hizmetleri’nde Zülal TAÇAR tarafından tüketiciler için düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimi hakkında bilgi verildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yulmaz’a, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça’ya, BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu’na, Aromaterapi Festivali teknik ekipten Zakir Kuleliİ, Celil Şen, Uğur Binbir, Betül Kurtulmuş ve bütün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekibine ve değerli katılımcılara bize bu fırsatı sundukları için, emek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

(Arzu Akbaş)

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023, 19:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER