Edremit Ticaret Odası Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Edremit Ticaret Odası Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti

Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkanı Ahmet Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Adil Oklu ve ETO Laboratuvar ve Coğrafi İşaretler Sorumlusu Zülal Taçar coğrafi işaret tescilini alan Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü “Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü” kurulduğu 1940 yılından bugüne Vakıf zeytinliklerinin korunması, kollanması, ıslah edilmesi ve işletilmesi amacıyla hizmet verip Kendi tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği zeytin, zeytinyağı ve diğer ürünlerini “VAKIFLAR” markası ile güvenle tüketiciye sunmuşlardır. Vakıf Arazilerinin hepsi kökleri tarihten gelen Atalarımızın Yadigarı Emanetlerdir. Atalarımızdan yadigâr ağaçlardan elde ettikleri ürünlerle Edremit Körfezi coğrafi işaretli ürünler sahibi vakfımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz sırasında 83 yıldır hizmet veren Ayvalık Vakıf Zeytinlikler İşletme Müdürlüğü’nün kapanacağını öğrenmiş bulunmaktayız. 83 yıllık bir markanın ve tarihin yok olması, kıymetli vakıf işletmemizin kapanması ETO olarak bizi derinden üzmüştür. Umarız bu kararın geri dönüşü olacak bir yolu vardır. 
ETO Başkanı Çetin, "Ayvalık Vakıf Zeytinlikleri İşletme Müdürlüğü kurum müdürü Sadık Uyar’a destekleri ve misafirperverliği için teşekkür ederiz."dedi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2023, 15:40

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER