Edremitli Romanlar "Önce Vatan" dedi

Edremitli Romanlar "Önce Vatan" dedi

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Edremit'te Roman Dernekleri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. 
AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ile birlikte yapılan ziyarette Roman Dernekleri Başkanları ve kanaat önderleri hazır bulundu. Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinde gerçekleşen ziyarette derneklerin talepleri dinlendi. Ziyaret sırasında konuşan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok "Roman vatandaşlarımız bu ülkenin ayrılmaz bir rüknüdür. Ayrılığa, eyalete, federasyona karşı dün olduğu gibi bugün de milli bir tavır ve bilinç içerisindedir. Bu gece burada görüyorum ki Roman kardeşlerim ülkenin birlik ve beraberliğinden yana. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dün olduğu gibi bugün de arkasındalar. Rabbim bu ilgiye, bu sevgiye karşı bizleri mahçup etmesin" dedi.

Ziyarete Roman Dernekleri ve kanaat önderleri arasında Tufan Zımba, Metin Kalaycıoğlu, Tevfik Görgün, Şakir Kalay, Levent Kalay, Murat Pekçetin, Şafak Demirci, Selahattin Bayraktar, Celal Darıcı, Recep Burgu ve Mürsel Demirci katıldı. Ziyarette taleplerini aktaran başkanlar yaklaşan seçimlerin bir hizmet yarışı değil, memleket meselesi olduğunu ifade ettiler. Eyalet sistemi ve özerklik sistemine karşı olduklarını söyleyen başkanlar, PKK'nın taleplerine karşıda tepki göstererek "ÖNCE VATAN" dediler.
Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tufan Zımba; “ Edremitimiz bizim yaşam alanımızdır. Kuvai Milliye şehrinde PKK’nın taleplerine boyun eğen hiçbir partiyle işimiz olmaz bizler vatanını, bayrağını seven insanlarız. Bizler bu ülkenin geleceği için canını ortaya koymuş bir milletiz. Biz Romanlar ülkemizin ayrılmaz bütünlüğünde birleştik. Bu gece bu toplantıda da bunun sözünü verdik. Allah bizleri vatan haini yapacak duruma düşürmesin” diye konuştu.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 13:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER