Edremit’te Ahilik Haftası coşkusu

Edremit’te Ahilik Haftası coşkusu

 Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 16-20 Ekim tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası, Edremit'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Esnaf odası başkanlıkları ve Edremit Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 36. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla programa devam edildi.

nün anlam ve önemini belirten konuşma ise Edremit Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Aydoğan tarafından gerçekleştirildi. Aydoğan, “Ahiliğin iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan günümüzün kooperatifçilik, sendikacılık, sosyal güvenlik, kalite ve fiyat kontrol sistemine benzer yönleri olan bir teşkilat yapısıdır. Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugün de geleneksel hale getirilerek bu güzel örfe adetlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek için kutlamaya devam ediyoruz.”dedi.

Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın konuşmasının ardından ise şet kuşatma töreni ve meslekte 40 yılı aşan duayen usta üyelere oda başkanları tarafından plaket takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile buradaki tören sona erdi..

Düzenlenen törene, Kaymakam Ahmet Odabaşı, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, daire amir ve müdürleri, oda başkanları esnaf odası üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldılar.

Etkinlikler çerçevesinde, 20 Ekim Cuma günü Organize Sanayi Sitesi Camii'nde mevlidi şerif ve lokma hayırı düzenlenecek.

(İsmail Özdemir)

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, 12:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER