Edremit'te Ahmet ile Mehmet basın mensupları ile bir araya geldi

Edremit'te Ahmet ile Mehmet basın mensupları ile bir araya geldi

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yavuz, İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş ve belediye meclis üyesi adayları basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ahmet Akın “Makyaj belediyeciliği yapmayacağız. Size söz veriyorum Balıkesir’i inşa edeceğiz. Bunları akılla, bilimle birlikte inşa edeceğiz. Belediyemizin eksiklerini birlikte tamamlayacağız. Hesap veren bir belediye olacağız.” dedi.

Edremit merkeze 3 tane otopark yapılacağının sözünü de veren Akın, “Allah şahit Balıkesir’e hizmet de Edremit’e hizmet de benim için ibadettir” şeklinde konuştu.

CHP Edremit İlçe Başkanı Av Emin Yalçıntaş’ın açılış konuşmasının ardından kısa bir açıklama yapan Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş “Değerli Basın mensuplarımız, böylesine güzel bir günde ve sıcak bir ortamda sizlerle yine birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere önümüzdeki günlerin sıcaklığının müjdesini vermek istiyoruz. Gerek Edremit’imizde gerekse Balıkesir’imizde. Böyle güzel bir günde Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, sözü fazla uzatmadan Milletvekilimize bırakmak istiyorum, çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KALDIRIM TAŞI BELEDİYECİLİĞİ YAPILDI”

Ardından söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “bugün sizlerle birlikte olmak çok keyifli. Zorlu bir maratonun arifesindeyiz. Edremit’te değerli başkanım Mehmet Ertaş, Balıkesir’de de Ahmet başkanım hummalı bir şekilde çalışıyor. Edremit bu konuda hizmetleri almakta mahrumiyet yaşamış bir ilçemiz. Özellikle altyapı sorunu. İktidarda olanlar 10 yılda hem genelde, hem de yerel iktidarlar. Yücel Yılmaz 5 yıldır bu kentte bu soruna çözüm üretmedi. Ürettiği tek şey bahane ve yalanlar. Bu kentin özellikle altyapı sorunlarına su ve kanalizasyon sorunlarına çözüm üretilmesi gerekiyor. Buraya hizmet edilmedi mi? Edildi. Buraya kaldırım taşı belediyeciliği yapıldı, sadece yürüyüş yolları ve kaldırım taşları yapıldı. Yine beton belediyeciliğinin ötesine geçmeyen bir hizmet anlayışı, makyaja dayalı hizmet anlayışıyla hizmet verildi. Düşünün ki bir Büyükşehir belediye başkanı kendi oturduğu yazlığın altyapısı yok, vidanjörle fosseptiği çektirmeye çalışıyor. Böyle bir anlayış. Sinekle mücadele edemez, sokak hayvanları için gerekli tedbiri alamaz, altyapı sorunlarını çözemez. Bu şehir için yaptığı tek şey kaldırım taşından öteye geçemez. Önemli bir değişimin arifesindeyiz. Burada yüzde 100 oy alacağımızı sanıyorum. Bu kentte yaşayanlar bu sorunları yaşadılar. Gerçekleri hepimiz biliyoruz. Bu kente ihanet edildiğini hepimiz biliyoruz. Bu sorunları çözecek olan tek aday da hepimize yakın, size yakın, Edremit’e yakın Ahmet Akın. Başarılar diliyorum” dedi.

“AKLIM FİKRİM, BALIKESİR’E HİZMET ETMEK”

Ahmet Akın yaptığı açıklamada “10 yıla yakın Milletvekilliği yaptım, hiç birinizin başını öne eğdirmedim ve hiçbir ayrım yapmadım. Hiçbir gazeteciye telefon açıp, para verip karalama haber, iftira, yalan dolan yaptırmadım. Kimsenin namusuyla, şerefiyle oynamadım. Pislik, karalama peşinde koşmadım. Ahlaksızlık yapmadım, yaptırmadım. Benim aklım fikrim Balıkesir’e hizmet etmek. Yalan değil, makyaj belediyeciliği değil. Benim yapmak istediğim Memleketimize ve Edremit’imize hizmet etmek.

“BALIKESİR PLANLAMA AJANSI KURACAĞIZ”

 Her şeyin başı samimiyet ve doğruluk. 31 Mart’tan itibaren hiçbir ayrım yapmayacağız. Eksikleri birlikte tamamlayalım istiyorum. Sadece bana güvenmenizi ve inanmanızı istiyorum. Bir kere makyaj belediyeciliği yapmayacağız. Pırıl pırıl memleketimiz olacak. Türkiye’nin gözbebeği burası. İlk önce Balıkesir Planlama Ajansını kuracağız. Çünkü planlama olmayan her için sonunda israf oluyor ve zarar oluyor. Bunun için 2 yıldır çalışıyoruz. Bu ajansı kurar kurmaz bölge bölge ayıracağız Balıkesir’i. Burada sıkıntılar çok. İmar, ulaşım, yapı stokumuz sıkıntılı, sahillerimiz, doğayı koruyarak çalışma ve düzenleme yapmak lazım. Bizler gerçek anlamda doğaya aykırı olmayan ama doğa ile entegre olmuş nasıl düzenleme olmuş göreceksiniz.

“YIL 2024 HALA VİDANJÖRÜ KONUŞUYORUZ”

Yıl 2024 biz hala arıtmayı konuşuyoruz, suyu konuşuyoruz. Yıl 2024 biz hala vidanjörü konuşuyoruz. Büyükşehir demek imkanların bütün şehre yayılması demek. Bu anlayışı size söz veriyorum Balıkesir’e inşa edeceğiz. Bunları akılla, bilimle birlikte inşa edeceğiz. Belediyemizin eksiklerini birlikte tamamlayacağız. Hesap veren bir belediye olacağız. Bütün ihaleler şeffaf olacak. Size söz veriyorum Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde siyaset yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü herkes siyasetçi olmuş. 9 bine yakın personel var o kardeşlerim bize emanettir. Orada çalışan herkes Balıkesir’in hizmetkarı olacak. Adaletli bir Başkan olacağım. Hakkın, hukukun sağlandığı bir belediye başkanı olacağım. İddia ediyorum 20 yıldır gerekli hizmeti alamayan Balıkesir, önümüzdeki 5 yılda bakın ne noktaya gelecek.

“YİĞİT BALIKESİR’İ KİMSEYE ALET ETTİRMEM”

Büyükşehir’in her türlü işiyle neler yaptığını biliyorum. Ama karalama yapmayacağım, pislik atmayacağım, namussuzluk, şerefsizlik yapmayacağım. Çünkü biz Balıkesir’liyiz. Burası Kuvayı milliye memleketi. Burada ar ve yiğitlik önemlidir. Ben Balıkesir’de İstiklal Madalyası sahibi bir kardeşinizim. Dedemin İstiklal Madalyasının mirası bende ve ben Balıkesir’in istiklal madalyası alması için mücadele ettim. Yiğit Balıkesir’i kimseye alet ettirmem. Benim kırmızı çizgimdir. Yiğit Balıkesir, hak ettiği imkanları fazlasıyla alacak.

“HALKA HİZMETİ HAKKA HİZMET OLARAK GÖRÜYORUM”

Halkına hizmeti, Hak’ka hizmet olarak gören kardeşinizim. Allah şahit Balıkesir’e hizmet de Edremit’e hizmet de benim için ibadettir. Böyle görüyorum. Başka bir niyetim yok. Niyeti iyi olanların işleri hayırlıdır ve her şeyin bir zamanı olduğuna da inanıyorum. Aslanlar gibi yiğitçe mücadele ediyorum.

31 MART’TA YEPYENİ BİR SİYASİ ANLAYIŞ BAŞLAYACAK

Türkiye’de ve Balıkesir’de 31 Mart’ın gecesi yepyeni bir siyasi anlayış başlayacak. İnsanların değerine nasıl değer katılır, kadınlar nasıl göz bebeği yapılır, zor durumda olan insanların onurunu zedelemeden nasıl yardım yapılır göreceksiniz. Bu kartla emeklilerimize her ay nakdi destek vereceğim. Balıkesir’imizde kaynak var. Biz Balıkesir’in hakkını yedirmeyeceğiz. Sağda solda oturan değil, milletin içinde olan bir Belediye Başkanı göreceksiniz. Evinde bakıma muhtaç insan varsa, engelli varsa, onları sabah evlerinden alacağım, akşamları evlerine bırakacağım.  İhtiyaç sahibi kadınlara, Dul ve yetim annelerimize her yıl 20 bin lira destek vereceğiz. Bütçemiz var. Ama hiçbirini de AK Parti, MHP, İYİ Parti diye ayırmayacağım. Balıkesir’in 1 milyon 300 bin tane vatandaşı benim patronumdur. Hesap vermem lazım. Ne yaptığımı anlatmam lazım. Balıkesir unutulmuş büyük bir kasaba gibi. Burası Büyükşehir. Burada turizm neden 40 gün. Dünyanın bir çok ülkesine gittim. Devletin ne olduğunu ve nasıl yönetildiğini biliyorum. 20 yılda Balıkesir  Cumhurbaşkanlığı verilerine göre ekonomik olarak 20 sene geriledi. Burayı anlatmamız lazım. Balıkesir’de sadece balıklar esir olabilir o da deniz burada diye. Onun dışında çiftçimizi esir etmeyeceğiz, annemi, çalışan insanlarımızı esir etmeyeceğim, söz veriyorum. Gençlerimiz esir olmayacak. Genç kart vereceğim ve istediklerini bu kartla alabilecekler.

“ADALETLİ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM.”

Adaletli bir belediye başkanı olacağım. Şu anda adaletin maalesef askıya alındığı bir noktadayız. Ne olur siyasi oyunlara beni harcatmayın. Burayı yönetmemi istemiyorlar, çünkü ben yönettim mi aslanlar gibi yönetirim, her şey şeffaf olur ve gelmiş geçmiş en çalışkan belediye başkanı olurum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2024, 14:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER