Edremit'te Belgin Uygur, gönüllere dokunmaya devam ediyor

Belgin Uygur Seçime Son 10 Gün Kala Yine Edremit’te 

Edremit'te Belgin Uygur, gönüllere dokunmaya devam ediyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Belgin Uygur 14 Mayısta yapılacak seçimlere son 10 gün kala Edremit’te partililer, esnaf, oda başkanları ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Tüzün Park’ta kahvatıda bir araya gelen AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Bolatan, Tolga Ünlü, Rıfat Ertaş, Çağrı Akyel, Hüseyin Yıldırım, Ahmet Ergit sohbet edip gündemi değerlendirdiler.

Sabah erken saatlerde Edremit Tüzün Park’ta partililer ile buluşan Uygur, daha sonra Akçay İkizçay’da Gültaş Emlak’ın açılışına katıldı. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret etti. Muhtarlar Derneği’nde  muhtarlar ile sohbet etti. Geçtiğimiz gün trafik kazasında vefat eden Edremit Darsofa Mahallesi Mahalle Başkanı Şeyhamit Altıntop’un ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ve Ticaret Odası Başkanları ile toplantı yaptı. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur; AK Partinin Türkiye Yüzyılı, insan haklarına dayalı devlet anlayışı içinde insan onurunun güvencesi ve doğruluğun tarafı olacağını söyledi. Uygur; “ Geride bıraktığımız yirmi bir yılda kökleşmiş ayrımcı uygulamalara son verdik. Eşit vatandaşlık temelinde toplumsal barışı tahkim ettik. Bu tarihi reformlar Türkiye Yüzyılında izleyeceğimiz politikaların hem teminatı hem de pusulası olacaktır” dedi. 

Geçmişten aldığımız özgüvenle siyasi, etnik, dini ve kültürel tüm farklılıklarımıza sahip çıkarak temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz yaşanabildiği, bunların her türlü otorite karşısında korunduğu, hürriyetçi demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği bir Türkiye vaat ettiklerini hatırlatan Uygur; “ Bu bağlamda, şu ilkeleri politikalarımızın esası ve siyaset anlayışımızın temeli olarak bütün vatandaşlarımıza taahhüt ediyoruz: İnsan onuru, bütün hakların özü olarak hukukun etkin koruması altındadır.Kamu hizmetinin herkese eşit, tarafsız ve dürüst biçimde sunulması, bütün yönetsel faaliyetlerin temel özelliğidir. İnsan, doğuştan sahip olduğu vazgeçilmez haklarıyla yaşar” diye konuştu. 

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu; “ Devletin temel amaç ve görevi, bu hakları korumak ve geliştirmektir. Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın herkes hukuk önünde eşittir. Hukuk devleti, hak ve özgürlükler Hukuk devleti, hak ve özgürlükler ile adaletin teminatı olarak her alanda tahkim edilir. Mevzuat tereddüt doğurmayacak şekilde açık, net, anlaşılır ve öngörülebilir kurallar içerir, kamu otoriteleri bu kuralları hukuk güvenliği ilkesinden
ödün vermeden hayata geçirir. Sözleşme özgürlüğüne, hukuki güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensibine aykırı olarak hiçbir şekilde müdahale edilemez. Devlet, girişim ve çalışma hürriyetini rekabete dayalı serbest piyasa kuralları ile sosyal devlet ilkesi çerçevesinde korur ve geliştirir” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2023, 16:18

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160