Edremit’te göçmen kaçaklığında 5 organizatör tutuklandı

Edremit’te göçmen kaçaklığında 5 organizatör tutuklandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde polisin göçmen kaçakçılığı operasyonunda, göz altına alınan 5 kişi sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Edremit C.Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin il içinde göçmen kaçakçılığı faaliyetleri yürüten organizasyonlara yönelik güzergah ve yol kontrolü ile uygulama noktalarını by-pass ederek diğer illerden körfez bölgesine düzensiz göçmenleri getirdikleri, göçmenleri bir süre burada organizasyonun parçası olan şüphelilerin kiraladıkları kıyıya yakın yazlık evlerde muhafaza ettikten sonra bot ve tekneler marifetiyle Yunanistan’a illegal geçiş yaptırdıkları tespit edilen şüphelilere yönelik geçtiğimiz günlerde Edremit’te eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda kıyı şeridini kullanarak Yunanistan'a illegal geçiş yaptırılmak üzere olan 4’ü çocuk,16’sı bayan olmak üzere toplam 61 düzensiz göçmen (Suriye uyruklu)  yakalandı. Konuyla ilgili göçmen kaçakçılığı faaliyetlerini organize ettiği, imkan sağladığı ve organizasyon içerisinde yer aldığı tespit edilen ve göz altına alınan 5 şüpheli organizatör işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi. 5 şüphelinin mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2023, 16:16

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER