Edremit'te şafak operasyonunda polis görmeye alışık kadınlar, vekil görünce bu kez şaşırdı. Bakın ne istediler?

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Edremit temasları kapsamında ilçede yapılmakta olan ve yapımı devam eden devlet yatırımlarını incelerken, vatandaşların sorunlarını dinledi. Şafak operasyonlarına alışık olan mahalle sakini kadınlar Canbey'i görünce kısa bir şaşkınlık yaşadı. İlk kez mahallede Ak Partili vekili gören kadınlar, "Çok korkuyoruz. Mahallede can ve mal güvenliğimiz yok" dedi.

Edremit'te şafak operasyonunda polis görmeye alışık kadınlar, vekil görünce bu kez şaşırdı. Bakın ne istediler?

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı binasına gelen Milletvekili Mustafa Canbey, İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile görüştükten sonra, Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal’ı makamında ziyaret ederek, ilçedeki gelişmelerle ilgili bilgiler aldı.

Kaymakam Ünsal ve AK Parti İlçe Başkanı Umutlu ile birlikte Edremit’te yeni yapılacak olan Hükümet Konağı Binası inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Mustafa Canbey, inşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra Şafak Operasyonları ile ünlenen İbrahimce Mahallesi'ne geçti. Milletvekili Canbey ve beraberindeki heyet, yıllar önce temeli atılan, ancak uzun zamandır atıl vaziyette bekleyen Ulu Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Lütfü Karamanoğlu'ndan bilgi aldılar. Cami projesinin yakın zamanda küçük ölçekli şekilde yapılacağı ve bünyesinde Aile Danışmanlığı Rehberlik Kursu, Kur’an Kursu gibi sosyal eğitim aktivitelerin yapılacağı öğrenildi.

Kadınlar mahallede vekil görünce şaşırdı.

Burada yolda ilk kez millevekili gören kadınlar, önce şaşkınlık yaşadı. Ardından ise, "Çok korkuyoruz, mahallede can ve mal güvenliğimiz yok" dedi. Seçimlerden sonra ilk kez mahalleye çıkan Canbey ise, " Ak Parti var, dert yok, polis noktası yapıyoruz korkmayın" demesi teyzelerin gönlüne su serpti.

Heyet, daha sonra İbrahimce Mahallesi’nde yapılması planlanan 2 katlı polis karakolu yerinde incelemelerde bulundu. Edremit Emniyet Müdürü Yasin Özer, İbrahimce Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı ve Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Tufan Zımba’nın da eşlik ettiği ziyarette mahalle halkıyla görüşerek onların sorunlarını dinleyen Canbey, muhtar Çanaklı’dan, muhtarlık binası ziyareti sırasında sorunlar hakkında geniş bilgiler aldı.

Muhtarlıkları ziyaret

Ardından Gazicelal Mahallesi Muhtarı Nizamettin Dağ’ı ziyaret ederek, mahallenin sorunlarını dinleyen Milletvekili Canbey ve beraberindekiler, buradaki ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinasyon Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı’na katıldı. Toplantıdan sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Balıkesir milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Kaymakam Turgay Ünsal, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve beraberindeki heyet, çarşı merkezde gerçekleşen doğalgaz altyapı çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Heyet, esnaf ve vatandaşların sorun, istek ve önerilerini dinledi.

Basın mensupları ile bir araya geldi

Dr. Mustafa Canbey, beraberindeki heyet ile birlikte ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Büyükşehir Belediyesi Körfez Koordinasyon Binası Toplantı Salonu’nda buluştu. Gerçekleşen basın toplantısında ilçede yapılan ve yapımı devam eden devlet yatırımları anlatıldı. Özellikle yeni yapılacak olan hastane binası hakkında detaylı bilgiler veren Canbey, son olarak Bostancı Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret etti. Muhtar Ahmet Demir ve azaları, kırsal mahallenin sorunlarını anlatarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 00:54
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160