Efsanelerin ev sahibi Kazdağları ve Sarıkız

Efsanelerin ev sahibi Kazdağları ve Sarıkız

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sergi Salonu'nda, Kazdağı mitoloji anılarıyla, Sanat ve Dostluk dünyasında, Şair Halil Soyuer, Heykeltraş Tankut Öktem, Bekir Çoşkun, Ceynur Karağözoğlu, Hayrettin Karaca Sebahattin Ali ve Ressam Özdemir Yemenicioğlu anılırken bir farkındalık vardı. Sonbahar hüzün mevsimi değil değerlerimizi tekrar anarak yaşatma çağrısı yapıldı.

Sergiyi Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in Ankarada oluş nedeniyle, sanata değer veren Bl.Bşk,Yrd.Ersen Bahar açtı ve Ayvalık Belediyesi sanatçı ve sanat günlerine son aylarda özel değer vermesi nedeniyle Fotoğraf Koçu Haşmet Demirbil, Kazdağı endemik bitkilerinden oluşan özel bir tabloyu tüm sanatçılar adına armağan etti.

Serginin başlangıcında 6 değerli ismin anılarından oluşan Haşmet Demirbil’in özel roportajlı basın köşesi ve anı fotoğrafları davetlileri duygulandırdı. Bakanlığın hazırladığı Sarıkız ve TROY efsanesi öykü broşürleri yanı sıra yazar Sedat ÖZKÖK’ün İDA kitabının imza günü oluşu ayrı bir renk kattı.

Haşmet Demirbil fotoğraflardan davetlileri, Zeus ve Hera’nın aşk yuvasını dünyanın ilk güzellik yarışmasını. Truva Savaşı –Büyük İskender Grakinos Savaşı, Kazdağı uluslar arası Okçuluk yarışmaları-Kazdağı endemik bitkileri-Türkmenlerin yaşam öyküleri ve Sarıkız anılarını anlatarak bulunduğumuz toprakların kutsallığını ve Oksijen cenneti oluşunu tanımladı.

Söz Sarıkız’a gelince yıllarca tablolarında Sarıkız temasını Akrilik ve Yağlıboya kabartma olarak çoklu teknikle işleyen eserleri yurt dışında dahi istek olan Serhan Güzey Kerestecioğlu eserleri kadar giydiği orijinal Mavi Türkmen kıyafeti ile göz kamaştırdı.

Sergi Balıkesir Sanat Derneği üyeleri olarak gerçekleştirilirken Ayvalık Belediyesi bu konuda örnek beraberlik ve ev sahipliği yaptı. Sergi 10 gün boyunca galeride izleyici rekoru kıracağa benziyor. (İsmail Özdemir)

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 16:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER