Ekiminden hasadına kadar Büyükşehir yanlarında

Ekiminden hasadına kadar Büyükşehir yanlarında

“Sözleşmeli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarımı” projesi kapsamında destek alan üreticilerle alım garantili üretim sözleşmesi olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, süreci başından sonuna kadar takip ediyor. Büyükşehir’in uzman ekibi, ekimden hasadına kadar tarlalarda denetimlerini gerçekleştiriyor.

Balıkesir kırsalında; tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin daha kaliteli ve pazar beklentisine uygun üretiminin yapılması, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi ile kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla ‘Sözleşmeli Üretim Modeli’ni uygulamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi her yönden destekliyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Sözleşmeli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarımı” projesi kapsamında destek alan üreticilerle alım garantili üretim sözleşmesi olan Büyükşehir Belediyesi, süreci başından sonuna kadar takip ediyor.

TARLALARDA DENETİMLER

GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Tarımsal girdi maliyetlerini düşüren, ürün satış problemini ortadan kaldıran proje kapsamında Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan; aromatik bitki uzmanları, yüksek ziraat mühendisleri, ziraat teknikerlerinden oluşan ekip, ekimden hasadına kadar tarlalarda denetimlerini gerçekleştiriyor.

BAÇEM SATIN ALACAK

Anadolu adaçayı, ıtır, biberiye, ekinezya, tıbbi nane türlerinden oluşan bitkiler, hasat edildiğinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Burhaniye’de faaliyet gösteren Balıkesir Çiftçi Eğitim ve Tarımsal Üretim Merkezi (BAÇEM) tarafından satın alınarak uçucu yağ ve kurutulmuş bitki çayı üretimi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2024, 12:54

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER