Gelişen OSB’lerle Sanayi Güçleniyor

Balıkesir genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumu Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi. 

Gelişen OSB’lerle Sanayi Güçleniyor

Balıkesir Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Dursunbey Kaymakamı Ramazan Teke, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ile organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu başkanları ve müdürleri katıldı. 

Toplantıda üretim faaliyeti devam eden Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi, Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İşleme İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ile Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi ve imar planları onaylanan Ayvalık Gıda ve Gıda İşlemeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ayrıca henüz kurulum aşamasında olan Kepsut Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumları ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda faaliyette olan OSB’lerin üretim aşamasında, inşaat aşamasında ve proje aşamasında olan parselleri ile firmaların istihdam durumlarıyla ilgili sayılar aktarıldı. Toplantıda ayrıca Balıkesir’in marka değerini yükseltecek sanayi alanında, OSB’lerin gelişmesi ve güçlenmesi için yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

Şıldak, “OSB’ler Gözbebeğimiz”

Organize Sanayi Bölgelerinin büyük bütçeleri yöneten kurumlara dönüştüğünü söyleyen Vali Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede, “İlimizdeki OSB yönetimlerinin katettikleri mesafeyi, kamu olarak işbirliği noktasında yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi, tecrübe paylaşımıyla bilgi sahibi olunması ve genel perspektifin görülmesi bakımından toplantımızın faydalı olduğunu düşünüyorum. OSB’ler ülkemizin gözbebeği kurumlar haline geliyor. İlimizde de hepsinin önü açık görünüyor.” şeklinde konuştu. 

Şıldak, “BALOSB Adım Adım Güçleniyor”

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde genişleme çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Şıldak, “Altıeylül sınırları ilçesinde yan yana olan iki OSB’mizi tek bir çatı altında 2022 yılında birleştirdik. Buradaki genişleme faaliyetleri üç etap halinde gayet başarılı bir süreçle devam ediyor. Yapılan çalışmalarla Balıkesir OSB adım adım güçleniyor. Tabi ki bununla birlikte İlimizin pek çok noktasında; kimi gelişimini tamamlamış genişlemeye çalışan, kimi gelişmesini sürdüren, hepsinin bir enerjisi olan ve güzel bir şekilde yürütülen süreçlere sahip olduğunu gördüğümüz OSB girişimleri var. Toplantımızda bütün organize sanayi bölgelerimizin süreçleri ile ilgili yol haritamızı görmüş ve güncellemiş olduk. Balıkesir tarım şehri olmasının yanı sıra burada iyi belirlenmiş çerçeveler içerisinde sanayinin de olması gerektiğini düşünüyoruz. Sanayi olmayan bir yerde bütüncül bir gelişmeyi yakalamak zordur. Fakat sanayiyi de çok hassas yürütmek lazım. Çevre duyarlılığı, istihdamın beraberinde getirdiği ihtiyaçlar, atıklar, ulaşım gibi konuların soruna dönüşmeden iyi bir plan ve zamanında müdahalelerle OSB’lerimiz İlçelerimizin gelişimine büyük şekilde katkı sağlamış olacak. Bunlar heyecan verici çalışmalar. Ayrı ayrı stratejileri olan her bir OSB’mize emek veren, öncülük eden bütün yöneticilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum. Devasa kurumlara dönüşmüş OSB’ler Balıkesir’e güç kazandırmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2023, 12:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER