Gömeç'te toplanan mecliste 'Habitat' tartışması çıktı

Gömeç'te toplanan mecliste 'Habitat' tartışması çıktı

Gömeç’te yapılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1’inci bileşiminde Milletvekili İsmail Ok’un dışındaki  AK Parti Balıkesir  milletvekilleri ve il başkanı Ekrem Başaran’ın da içinde bulunduğu grubun Birleşmiş Milletlerin Habitat Günü’nde Amerika’da düzenleyeceği etkinliklere katılmak için yapacakları seyahat bedellerinin Büyükşehir bütçesinden karşılanmasına yönelik meclis kararı tartışmalara neden oldu.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. 

Şahin açıklamasında “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında aldığı 40/202 sayılı karar ile yaşadığımız yerleşmelerin, kentlerin ve kasabaların mevcut durumu ve geleceğini şekillendirme gücü ve sorumluluğuna sahip olduğumuz noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla Ekim ayının ilk Pazartesi’sini Dünya Habitat Günü olarak belirlemiştir. Birleşmiş Milletler her yıl bir ülke ve şehirde bu günü kutlama etkinlikleri yapmaktadır. Birleşmiş Milletler 1985 yılından bu yana ülkemizde sadece 1996 yılında İstanbul’da kutlama ekinliği yapmıştır.. Birleşmiş Milletler, bu yıl Dünya Habitat Günü’nü Balıkesir’de kutlama kararı almıştır. 190 ülke temsilcileri geliyor ve program boyunca Kentlerin ve Kasabaların durumlarını ele alınmakta her yıl bir “Konu” belirlenmekte özellikle konut ve yaşam alanlarında çözümler aranmaktadır. İyi Planlanmış şehirler, yeni iş kolları ve kent bünyesinde yeni girişimler ve kent sakinlerinin ve gelecekte kentte yaşayacakların fırsatların konuşulacağı Dünya Habitat Günü etkenliğinin Balıkesir’de ve ülkemizde yapılacak olması son derece önemlidir. Birleşmiş Milletlere üye 190 ülke temsilcisinin katılacağı bu etkinliğin Balıkesir’de yapılması Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın yani Balıkesir’in büyük başarısıdır. Böylesine önemli bir organizasyonun Balıkesir’de yapılmasının şehrimize her açıdan büyük katkısı olacağı açıktır.

Başka ilde olsa muhalefet Yücel Yılmaz’ı davul zurnayla omuzlarında taşıyıp şehir bütünüyle bayram havasına bürünürdü. Ama burası Balıkesir kişisel kıskançlıkların Balıkesir nefretine dönüştüğü bir il.   

Böylesine önemli bir uluslararası organizasyonun şehrinde kutlanması karşısında şehrini seven hangi sıfatta olursa olsun her kesin topyekûn destekleyerek işin ucundan tutması bu gururu birlikte paylaşması gerekirken maalesef başka illerde olmayan bir “zihniyet” bu başarıyı polemiklerle gölgeleme çabası içine girdi.. Bu zihniyet her konuda aynı refleksi veriyor. 

Büyükşehir Meclisinde gene saatler süren bu tamamen hayali ve bilgisizlik kokan bir tartışma CHP tarafından Meclisimize yakışmayan biçimde yaşatılmak istendi. Konuşmalar canlı olarak yayınlandığı için CHP Zihniyetini hemşerilerimiz bir kez daha gördü.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısı her yıl 15-20 Eylül tarihlerinde yapılıyor. Cumhurbaşkanımız da dahil Devlet Başkanları her yıl BM Genel Kurulunda konuşma yapıyor. Bu tarihlerde Dünya Habitat Günü kutlama teması ve tanıtımı yapılıyor. Dünya Habitat Günü Balıkesir’de kutlanacağı için bu tanıtım toplantısında Balıkesir idarecilerinin bulunması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, Milletvekilimiz, Sanayi ve Ticaret Oda Başkanlarımızın olduğu şehri temsil eden bir heyetin orada olması son derece önemlidir. ABD’ye vize almak başlıca sorundur. Sıfatınız ne olursa olsun çoğu zaman vize alınamadığı için gidilememektedir. Vize sorununu aşmak için alınmak istenen bir tedbiri istismar ederek polemik yapmak eski bir milletvekili ve ilçe Belediye Başkanı’na yakışmamıştır.
Bu kadar önemli başarı ve organizasyonu sulandırmak ve gölgelemek için CHP klasik çamur siyaseti yapıyor. Balıkesir i dünya gündemine oturacak uluslararası şehircilik toplantısı olan Dünya Habitat Gününü bu şekilde saçma sapan algı ve tartışmalar ile gölgelemeye çalışmak CHP zihniyetinin Balıkesir düşmanlığının ne kadar derin olduğunun göstergesidir” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Ak Parti Gurup Sözcüsü Şahin: ”Bu konunun önceden Belediye Meclisi’ne getirmemiz Meclis üyelerimizden izin almamız şehrimize ve Meclis üyelerimize bilgi vermek ve şeffaflığın göstergesidir. Aslında böyle bir zorunluluk yoktur. Belediye Başkanının yurtdışı görevlendirme yapma yetkisi vardır ve bunun için Meclis onayı gerekmez. Yurtdışı faaliyet Başkan onayı ile yapıldıktan sonra 25.07.2007 tarihli Genelgenin 1. Maddesi gereği dönüşte Meclise bilgi vermek yeterlidir. Buna rağmen Yüzel başkanımızın önceden Meclise bilgi vermesi onun Dünya habitat Gününe muhalefetiyle bütütn Meclisimizin ortak olması, bu etkinliğin birlikte yapılmasın yani bu gururu paylaşma isteğinden ibarettir. Ama CHP her zaman olduğu gibi güzellikleri balçıkla sıvama kaygısı, güzelliği paylaşma onuruna sahip olmasını engellemiştir.” dedi. 

Şahin “CHP genel merkezi nasıl ülkesinin her başarısına bir çuval çamur atarak itibarsızlaştırma, engelleme ve kendilerini körü körüne takip eden kitlenin gerçekleri görmesini engellemek için algı iftirası yapıyorsa yerelde de sözde Balıkesir Milletvekilleri Ardahan’lı Ensar Aytekin, Sivaslı Fikret Şahin ve İngiltere menşeli Ahmet Akın ve onların kayığının kürekçisi İl  Başkanı aracılığıyla Balıkesir’e gelen yatırımları önce engelleme çabası, beceremeyince “Çamur atma kampanyası” ile gölgeleme çalışması yapmayı siyaset zannediyor. Balıkesir’deki CHP’li ilçe belediyelerinden yayılan kokuları, işlenen suçları görmeyenler Balıkesir’in yoluna sürekli çamur, taş ne bulursa atarak engelleyeceklerini ve bu yolla hemşerilerimizin oyunu alabileceklerini sanıyorlar. Yiyip, içip gezen, hizmet etmeyenler kendi yaptıklarını bu yolla itiraf ediyorlar aslında. Ülkesine ve Balıkesir’e kıskançlık ve düşmanca bakan bu tip siyasetçilerin hemşerilerimiz ciddiye almıyor zaten. Ancak biz bazen bunların seviyesine inmek ve cevaplamak zorunda kalıyoruz, anlayacakları dilden cevap vermediğimiz zaman bu sefer bulundukları bataklığın çamurunu her tarafa saçma cesareti ediniyorlar. Kendi Belediyelerinde yapılan usulsüzlükleri bu yolla Büyükşehir Belediyemize sıçratmaları mümkün değil.” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 15:25

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER