Halil Soyuer olmadan geçen 18 yıl

Ünlü şairi dua ve minnet ve özlemle andık.

Halil Soyuer olmadan geçen 18 yıl

Kaymakamlık ve Belediye özel çalışmasıyla anma günleri protokolünde olan, Havran doğumlu Şair ve Balıkesir'in Fahri hemşerisi Gazeteci Halil Soyuer.Ankara,da 17.01.2004 yılı vefatı ve vasiyeti üzerine Havran'da toprağa verilmesinden bu güne 18.yıl geçti.

Ünlü şair pandemi etkinlikleri kapsamında,Kaymakamlık.Belediye.Emniyet.Jandarma,Devlet hastahanesi ve AK Parti protokol temsilcilerinin katılımıyla sade bir törenle,dualarla ve kabrine kırmızı karanfiller bırakılarak anıldı.Gönül arzu ediyorduki.Basın temsilcileri,Şair lerimiz ve geniş bir halkın katılımı gerçekleşmeliydi.çünkü aynı anda Kent Müzesinde Soyuer.in ailesi tarafından yaşam boyunca kullandığı eşyalarından oluşan,Kocaseyit ile yan yana olan anı köşesinin açılışıda resmen gerçekleştirildi.

Şiirlerin koca çınarı ,Türkiye’miz dışında dahi  Şiirleri,yaşam öyküsü çeşitli dillere çevrilen ,258 şiiri Türk sanat müziği dalında muhtelif makamlarda bestelenip,şarkıları dillerden düşmiyen,Yunus felsefesinde olan bir yaşam,geçmiş yıllarda Milli Eğitim Müd.Yusuf Söbüoğlu organizesiyle ve Kalabalık halk topluluğu ile Havran anma günlerinin özlemini  yüreğimizde hissettik.

Yeşilcam sanatçısı Mine Soley ve Solist Ekrem Şafak liderliğinde Balıkesir Kent konseyinin protokol olarak söz verdiği Sevgi yürüyüş yolunun, bir büstünün.İptal edilen hatıra parkının yeni bir bölgede gerçekleştirilmesini, Yol tabelaları ile “Halil Soyuer Havranda doğdu”diye gururun yaşatılmasını inşallah bahar aylarında, Eski belediye binasında Balıkesir Kültür Müdürlüğünün açıklamasındaki Kütüphaneye ismi verilecek çalışmasıyla aynı anda gerçekleştirilecek özlemiyle sevenleri olarak beklemekteyiz.

Bu arada 5 aydır kaybedilen kitabenin Havran Belediye Başkanı Sayın Emin Ersoy ve Soyuer ailesinin özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilip yenilenmesi ve araç parklarına engel olacak sistem ile Havran'a gelen ziyaretçilerin bu kitabeyi görmeleri ve bilgi sahibi olmalarına özen gösterme çalışmalarda taktirle karşılanmıştır. (Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2022, 21:57

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER