Halk Oyunlarının Kalbi Balıkesir'de Atıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve evsahipliği ile yapılan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu MİMİKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI Final Oyunları AVLU AMFİ TİYATRO Salonunda başladı... Türkiye'nin değişik illerinden finale kalan 10 Folklor ekibinin katıldığı yarışma iki gün sürecek.

Halk Oyunlarının Kalbi Balıkesir'de Atıyor

Finaller açılış töreninde bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin:
"Balıkesir Türk Kültür ve Geleneklerinin en güzel en doğru biçimde yaşatıldığı yerlerden birisi adeta Türk Kültür, Geleneklerinin Başkentidir... Dünyanın neresinde Türk Kültürü, Türk Gelenekleri, Türk Töresi yaşatılıyorsa biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak onun yanında destekçisiyiz.. Çünkü, Türk-İslam Medeniyetinin evlatları olarak bizim en büyük zenginliğimiz, onurumuz atalarımızdan bizlere miras Türk Kültürü, Türk Töresi, Türk Gelenekleri, İslam inancıdır. Bu değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak aslı görevimizdir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın ortaya koyduğu Vizyon doğrultusunda Belediyecilik hizmetleri yanında gençlerimize hizmet etmekten onları her alanda desteklemekten onur duyuyoruz. Kuvayı Milliye ateşini yakan şehir olan Kuvayı Milliye şehri Balıkesir'de ülkemizin dört bir yanından gelen yarışmacı folklor ekiplerini ve onların destekçisi ailelerini, hocalarını, jüri üyelerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonası finallerine katılan genç kardeşlerimize başarılar diliyoruz." dedi.
Açılış törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu , İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2022, 13:29

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER