Haşmet Demirbil, yazıyor.. "2 bin yıllık yemine ne oldu"

Haşmet Demirbil, yazıyor.. "2 bin yıllık yemine ne oldu"

Gün geçmiyor ki '182 den randevu alamıyoruz',' doktor bey-müracaatta sıra vermiyor', 'lütfen muayene diye rica dolu yalvarışlar', haberlerdeki gergin saldırı konuşmaları veya eskiden sıra vardı şimdi modern şehir hastanelerimiz çok rahat gibi gündemden düşmeyen siyası açıklamalar..

Son bir aydır yaşadığım hüzün ve mutluluk anıları ve çözümlenemeyen hasta kabul sistemi….

182 den Randevu almak benim gençlik yıllarımda sabahın erken saatleri hastane- insan-sıralarına girip, muayene fişi almak ve sonra ilaç kuyruğuna girmek gibi çilesi vardı. Ama o gün kesinlikle bir hekim ve ilaç konusu sonuçlanırdı.(randevu ve acil müracaatlar bence tam istenilen gün ve sonuçta değildi)

Şimdi,182 den 15 gün kayıt dolu tekrar tekrar aramaya devam anonsunu dinlemekten üzülüyoruz ve sabah 08.00 hastane koridorlarına gidiyoruz. Kayıt işlemi bugün şu doktor randevu vermiyor.Git sekreteri ile görüş diyor,görüşmeye gidip.sekreter ve Doktor ile saygın konuşma ile çözüm rica ederken,atın şunu dışarı,Herkes gibi 182 den randevu al gel ,dışarıda bekleyenler nasıl almışlar deyince birde küçümsendiğin için  oturupta ağlamayın sistem bir aydır bir garip.

Son bir aydır hüzün yerine mutluluk yaşatan örnek doktorlarımız.

HAVRAN-Başhekim Uz.Dr. Gülsema AKINCI-makamında vakit ayırıp çok geniş faydalanacağım bilgi aktarımı sundu.

(Rahatsızlığıma Hastanesindeki imkanları. Faydalanabileceğim bazı ayrıntıları açıkladı)

AYVALIK-KARDİYOLOJİ-Uz.Dr. Kalp şikayeti çok detaylı inceledi. Balıkesir iletişimi sağladı ve tansiyon problemimde özel telefonu ile günlük bilgi takip ederek tebessümünü asla eksik etmedi.

BURHANİYE-GÖĞÜS-Uz.Dr.Gonca ÖCAL  saat 16.30 da dahi enerjik tüm tetkikleri ve röntgeni incelryerek tedaviyi sonuçlandırırken halen pozitif enerji veriyordu ve bu benim görevim diye gülüyordu.çok yorulursam mini bir tatile çıkabilirim diye espride yapabilmişti

EDREMİT-KBB-Op.Dr.Abdullah KÜÇÜK –Eski sigorta hastanesi yine sıra alınamıyor ve sekreter aracılığı ile hekimin hoşgörüsü ve ilk defa 70 yaş ve kanser hastası olmam işe yarıyor müsait olunca beni arada alıp kontrol ederek tedavimi başlatıyor.

Fakat ilk durak bölgemizde bağlı olduğumuz aile hekimlerimiz var ya onların hakkı hiç ödenmez,

HAVRAN-SAĞLIK OCAĞI.Dr. Dilek Metin YILDIZ…..Her şeyden önce örnek bir hanımefendi.

Hekimlik çok yakışıyor. Çocuklardan  yaşlılara kadar  hani derler ya 7 den 70 hastalara pozitif enerji aktarıyor.

HİPOKROT YEMİNİ GÜZELDE BİRDE HASTANIN DAVRANIŞ YEMİNİ OLSA NE GÜZEL OLACAK.

“”””””””“Tıp fakültesinden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü, hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adıyacağıma, hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatında mutlak süratle saygı göstereceğime, mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarım ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime, din, dil, milliyet, cinsiyet, takım, ırk ve parti farklılıklarının görevimle vicdanımın arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerene yemin ederim.”””””

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2022, 16:49

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER