Haşmet Demirbil Yazıyor: "Edremit'ten sanat sohbetleri"

Haşmet Demirbil Yazıyor: "Edremit'ten sanat sohbetleri"

EDREMİTTEN AMERİKAYA SANAT SOHBETLERİ

Yaşantımıza geni giren Osmanlıdan kalan sıcak bir mekan.KAKTÜS KAFE ART GALERİ ve sahipleri BAŞAK ailesi,Cumba Kültür ve Sanat Platformu ile Edremit Lisesi Mezunlar derneği ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen sanat şöyleşisinde örnek bir ev sahipliği yaptılar

Edremit Liseliler Dernek Başkanı Hülya Budak ve yönetim kurulu İstanbuldan kitap fuarına gelen ,Kerime Cengiz Ural - Deniz Ayfer Tüzün ile Amerikalı Fantastik Ressam-şair Alev Necile Dinc  ile körfezde kalacakları kısıtlı günleri nedeniyle acilen  RESİM VE EDEBİYAT YOLCULUGU şöyleşi gecesini organize ettiler ve üyelerin katılımı ile yoğun bir sohbet anıları gerçekleşti.

Sohbette Salim Nuri Cengiz Editör çevirmenlik anıları,diğer yazarlarımız kitap konularını tanıtırken,Amerikada yaşıyan Alev Necile Dinç ,in Sanat ve kültür olaylarının devletler arası farkındalığı anılarla incelenirken .kelime anlamlarının ve kanunların farkındalığından tebessüm ettiren anılar gerçekleşti.Hülya başkanın Reyhan şerbeti.Yönetim kurulunun beraberliği,Ev yapımı atıştırmalık börekler. İle Fazlıca İlk Okul Md. Mustafa Şelçuk okul öğrencilerinin Kitap ve Fotoğraf sanatı ile sosyalleşme bütünlüğünü genç yaşlardaki önemini vurgularken konu 7 den 70 e sanat ve kitabın yaşamımızdaki Nefes almak gibi önemi vurgulandı.

Finalde Bşk.Hülya Budak Katılımcılara Teşekkür Belgelerini veriken .tüm misafir leriyle anı fotoğrafları ile bu günü belgeleyip,Edremitten Amerikaya Kültür ve sanatta Edremit,in sesini duyurmuş oldular.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2022, 14:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER